Συμμετοχή της στο κυβερνητικό πρόγραμμα για Rapid Antigen Test SARSCoV-2

H NIPD Genetics ανακοινώνει τη συμμετοχή της στο κυβερνητικό πρόγραμμα για διενέργεια τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου SARS-CoV-2 (rapid test) σε στενές επαφές κρουσμάτων και σε ειδικές κατηγορίες πολιτών, όπως αυτές καθορίζονται από το Υπουργείο Υγείας. Επίσης, λόγω του τερματισμού της παροχής δωρεάν ελέγχων από κινητές μονάδες του Υπουργείου Υγείας, οι πολίτες που εμπίπτουν στο πρόγραμμα test to stay, μπορούν να απευθύνονται στα κλινικά δειγματοληπτικά κέντρα της NIPD Genetics σε όλες τις επαρχίες, για διενέργεια Rapid test. Τα τεστ, θα διενεργούνται στις κανονικές ώρες λειτουργίας των δειγματοληπτικών κέντρων:

  • Λακατάμια, Λατσιά, Πλατύ Αγλαντζιάς, Αθηένου, Λάρνακα, Λεμεσό και Παραλίμνι: Δευτέρα-Παρασκευή από τις 07:00-15:00, Σάββατο 07:00-13:00. Κυριακή τα δειγματοληπτικά κέντρα παραμένουν κλειστά.
  • Έγκωμη και οδός Κολωνακίου: Δευτέρα–Παρασκευή από τις 07:00-18:00, Σάββατο 07:00-13:00. Κυριακή τα δειγματοληπτικά κέντρα παραμένουν κλειστά
  • Πάφος: Δευτέρα-Παρασκευή: 07:00-14:00, Σάββατο 07:00-10:00. Κυριακή το δειγματοληπτικό κέντρο παραμένει κλειστό

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, οι πολίτες που έχουν χαρακτηριστεί ως στενές επαφές κρούσματος θα πρέπει να υποβάλλονται σε Rapid test την 3η και την 5η μέρα από την επαφή.

Κατά την προσέλευση  τους στα κέντρα δειγματοληψίας, οι πολίτες καλούνται να δείξουν τον κωδικό που έχουν λάβει από το Υπουργείο Υγείας μέσω SMS ή το συμπληρωμένο Έντυπο Εργαστηριακού Ελέγχου για SARS-CoV-2 για ομάδες πολίτων πριν την είσοδο τους σε στέγες και δομές. Τα αποτελέσματα θα αποστέλλονται με SMS στο κινητό που έχει δηλωθεί κατά την καταχώρηση των στοιχείων των πολιτών. Για περεταίρω διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν στη γραμμή Ιχνηλάτησης στο 1474.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.nipdlabs.com.cy


NIPD Genetics H NIPD Genetics είναι μια κορυφαία, καινοτόμος εταιρεία βιοτεχνολογίας με έδρα την Κύπρο, ενεργή στους τομείς του σχεδιασμού, της ανάπτυξης και της παροχής in vitro γενετικών υπηρεσιών. Η ιδιόκτητη τεχνολογική πλατφόρμα και οι μέθοδοι βιοπληροφορικής της NIPD Genetics καλύπτουν όλους τους τύπους γενετικών παθήσεων σε οποιοδήποτε σημείο του ανθρώπινου γονιδιώματος και μπορούν να εφαρμοστούν σε πολλές περιπτώσεις, από αναλύσεις DNA ρουτίνας μέχρι πολύπλοκες, ιδιόκτητες μη επεμβατικές εξετάσεις, όπως ο μη επεμβατικός προγεννητικός έλεγχος (NIPT) και η υγρή βιοψία. Η NIPD Genetics προσφέρει προηγμένες γενετικές υπηρεσίες σε περισσότερες από 30 χώρες σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Η NIPD Genetics είναι μέρος της Medicover, μιας πρωτοπόρας διεθνούς εταιρείας ιατρικών και διαγνωστικών υπηρεσιών που ιδρύθηκε το 1995 και είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Nasdaq της Στοκχόλμης (www.medicover.com).

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter