Η εισαγγελία της πολιτείας της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε πως ενημέρωσε τον Trump Organization, τον επιχειρηματικό όμιλο του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ότι η έρευνα που διενεργεί σε βάρος του έχει πλέον προσλάβει ποινική φύση και δεν είναι πια υπόθεση του αστικού δικαίου.

Ο εισαγγελέας του Μανχάταν, ο Σάιρους Βανς, ο οποίος έχει εκλεγεί με τους Δημοκρατικούς, διενεργεί έρευνα για τις επιχειρηματικές δοσοληψίες του κ. Τραμπ προτού αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ εδώ και πάνω από δύο χρόνια.

«Ενημερώσαμε τον Trump Organization ότι η έρευνά μας (…) δεν είναι πλέον αποκλειστικά αστικής φύσης», εξήγησε ο Φάμπιαν Λέβι, εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης, σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε. «Πλέον διενεργούμε ενεργά έρευνα ποινικής φύσης σε βάρος του Trump Organization, σε συνεργασία με τον εισαγγελέα του Μανχάταν».

Η έρευνα του Σάιρους Βανς είχε αρχίσει όταν ο πρώην δικηγόρος και εξ απορρήτων συνεργάτης του Τραμπ, ο Μάικλ Κόεν, αποκαλύφθηκε πως είχε πληρώσει πριν από τις εκλογές του 2016 δύο γυναίκες που έλεγαν πως είχαν σεξουαλικές συνευρέσεις με τον μεγιστάνα για να εξαγοραστεί η σιωπή τους.

Η έρευνα αυτή επιταχύνθηκε αφού ο κ. Τραμπ έχασε τον Νοέμβριο τις προεδρικές εκλογές από τον Δημοκρατικό διάδοχό του Τζο Μπάιντεν. Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθρο19 Μαΐου 1962 – Όταν η Μέριλιν Μονρό έγραψε ιστορία με το «Ηappy Βirthday»
Επόμενο άρθροΠάνω από 1,5 δις δόσεις εμβολίων παγκοσμίως – Πρωτιά για Ισραήλ