Συμβουλές για προστασία από την προβληματική ενασχόληση με το στοίχημα

 

Στην ευαισθητοποίηση των παικτών και του κοινού ευρύτερα για το Ασφαλές Παιχνίδι στοχεύει η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων ενόψει Euro 2020, περίοδος κατά την οποία η στοιχηματική δραστηριότητα αναμένεται να φτάσει στο αποκορύφωμά της, με το ενδιαφέρον των παικτών να παραμένει αμείωτο καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης που θα ολοκληρωθεί στις 11 Ιουλίου, με τον μεγάλο τελικό στο Wembley. Ήδη η ποδοσφαιρόφιλη Ευρώπη κινείται σε ρυθμούς Euro, με τους παρόχους στοιχηματικών υπηρεσιών να προσφέρουν μεγάλη γκάμα στοιχηματικών επιλογών.

Ειδικότερα, η ΕΑΣ εφιστά την προσοχή όλων των παικτών που προτίθενται να στοιχηματίσουν στο Euro 2020, να το πράξουν με ασφάλεια και υπευθυνότητα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του Πρωταθλήματος, Η Αρχή θα τρέχει ενημερωτική εκστρατεία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με συμβουλές και πρακτικούς τρόπους προστασίας από οποιεσδήποτε αρνητικές συνέπειες από την υπέρμετρη ενασχόληση με το στοίχημα.

Όπως ανέδειξε η Πρόεδρος της ΕΑΣ, Ιωάννα Φιάκκου, «πρώτος στόχος της ΕΑΣ κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος είναι η προστασία των παικτών και η εύρυθμη λειτουργία της παροχής στοιχηματικών υπηρεσιών. Ως Εθνική Αρχή Στοιχημάτων αποδίδουμε τεράστια σημασία στην πρόληψη και την ανάπτυξη μηχανισμών αυτοπροστασίας, με απώτερο στόχο το στοίχημα να παραμείνει μία μορφή διασκέδασης και να μην οδηγεί στην εμφάνιση προβληματικών συμπεριφορών. Οι παίκτες δεν πρέπει να ξεχνούν ότι η ενασχόληση με το στοίχημα είναι ένα είδος διασκέδασης και όχι μέσο πλουτισμού».

Μεταξύ άλλων, η ΕΑΣ συνιστά στο κοινό προτού ασχοληθεί με το στοίχημα να ενημερωθεί για τις νόμιμες εταιρείες που παρέχουν διαδικτυακές υπηρεσίες στοιχήματος από την ιστοσελίδα της, www.nba.gov.cy, καθώς και να διαβάσει τους όρους και προϋποθέσεις παροχής υπηρεσιών στοιχήματος.

Υπενθυμίζει επίσης ότι:

  • Ο παίκτης που στοιχηματίζει σε νόμιμες εταιρείες διασφαλίζει ότι τα λεφτά που έχει καταθέσει και τα προσωπικά του στοιχεία είναι ασφαλή, ενώ οι όροι και προϋποθέσεις παροχής υπηρεσιών στοιχήματος που συμφώνησε θα τηρηθούν.
  • Κατά την ενασχόληση με το στοίχημα σε νόμιμες διαδικτυακές εταιρείες, ο παίκτης μπορεί να καθορίσει χρηματικά και χρονικά όρια, καθώς επίσης και να αυτοεξαιρεθεί από την πρόσβαση στις στοιχηματικές υπηρεσίες συγκεκριμένου παρόχου. Οι παίκτες μπορούν να ενημερωθούν για τις επιλογές αυτοεξαίρεσης μέσα από τους ιστότοπους των νόμιμων διαδικτυακών εταιρειών.
  • Εάν ο παίκτης αισθανθεί ότι η ενασχόλησή του με το στοίχημα άρχισε να ξεφεύγει από τα όρια, ή εάν ένα άτομο του οικογενειακού ή φιλικού περιβάλλοντός του ενδεχομένως να παρουσιάζει προβληματική συμπεριφορά, μπορεί να αποταθεί στη δωρεάν γραμμή βοήθειας 1454, όπου εξειδικευμένοι επαγγελματίες μπορούν να παράσχουν την κατάλληλη στήριξη και καθοδήγηση, τηρώντας απόλυτη εχεμύθεια και εμπιστευτικότητα ή να λάβει πληροφορίες για τα αδειοδοτημένα προγράμματα από την ιστοσελίδα της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου www.naac.org.cy.

Το κοινό δύναται να υποβάλλει παράπονα ή καταγγελίες στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] τα οποία θα χειρίζεται η Αρχή με απόλυτη εχεμύθεια και εμπιστευτικότητα.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΞεκινάει το Euro 2020…. με 364 μέρες καθυστέρηση
Επόμενο άρθροΕλληνική: Επιστροφή στην αποπληρωμή των δόσεων για την πλειοψηφία των δανείων