Σειρά podcasts για την ανάπτυξη ιδεών που προωθούν τη διεπιστημονική επιχειρηματικότητα στον χώρο του πολιτισμού, από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου και το Κέντρο Καινοτομίας IDEA

 

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου σε συνεργασία με το Κέντρο Καινοτομίας IDEA διοργανώνουν σειρά podcasts με τίτλο “Culture means business”. Η σειρά στοχεύει να βοηθήσει επιχειρηματίες αλλά και άτομα που ασχολούνται με την τεχνολογία και τον πολιτισμό, έτσι ώστε να αναπτύξουν ιδέες που να προωθούν τη διεπιστημονική επιχειρηματικότητα στον χώρο του πολιτισμού. Η σειρά έρχεται να προσφέρει γνώσεις και καθοδήγηση σχετικά με την εξέλιξη μιας ιδέας σε επιχειρηματικό μοντέλο.
Το επόμενο podcast της σειράς έχει θέμα ” Επιχειρηματικότητα και τέχνη” και θα ανέβει στο  διαδίκτυο από τις 26 Ιουνίου. Η διάλεξη θα είναι στα ελληνικά.
Δέστε το σύνδεσμο:
https://www.buzzsprout.com/1214612
Περίληψη του podcast:
Ποιες είναι οι πολιτικές που πρέπει να υιοθετούνται και να υλοποιούνται για να προωθηθεί ο τομέας των Εικαστικών Τεχνών; Πώς ένας οργανισμός όπως μία γκαλερί σύγχρονης τέχνης μπορεί να συνεισφέρει στον Πολιτισμό της Κύπρου αλλά και του εξωτερικού; Ποια είναι η στρατηγική της Art Seen όσον αφορά στην καθοδήγηση, προώθηση των καλλιτεχνών, τις συνεργασίες, τις επιμελητικές προσεγγίσεις και την εκπαίδευση του κοινού;
Ο οργανισμός Art Seen ιδρύθηκε το 2015 από την επιμελήτρια Μαρία Στάθη ως μία ευκαιρία επέκτασης σε πολιτιστικές ανταλλαγές και συνέργειες τόσο στη πολιτιστική σκηνή της Κύπρου όσο και του εξωτερικού. Τα τελευταία έξι χρόνια η Art Seen επιμελείται, προβάλλει και προωθεί τα έργα Κυπρίων και ξένων καλλιτεχνών που μετά από πρόσκληση παρουσιάζουν νέα έργα τους στη Κύπρο. Επίσης η Art Seen συνεργάζεται με σημαντικούς ανθρώπους των τεχνών από το εξωτερικό για τη συγγραφή κειμένων και έχει αναπτύξει συνεργασίες για την προώθηση νέων καλλιτεχνών στο εξωτερικό. Φιλοδοξία του οργανισμού είναι να συμβάλει στην καλλιέργεια της εικαστικής παιδείας γύρω από τη σύγχρονη τέχνη, την έννοια του συλλέγω και να προτείνει νέους τρόπους θέασης των έργων.
Η Μαρία Στάθη, ιδιοκτήτρια του οργανισμού Art Seen έχει περισσότερο από 17 χρόνια εμπειρίας στο χώρο των τεχνών. Με προϋπηρεσία στο εξωτερικό σε μια από τις πιο σημαντικές γκαλερί του Λονδίνου, έρχεται να εφαρμόσει ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο για να συμβάλει και να στηρίξει τον τομέα. Μέσα από αυτή την παρουσίαση θα αναφερθεί στις συνεργασίες που έχει χτίσει και στο επιχειρηματικό πλάνο που εφάρμοσε. Παράλληλα θα αναφερθεί για το πόσο σημαντικό είναι να αναπτύσσονται καινοτόμες λύσεις για να συνεχίσει να δραστηριοποιείται, να στηρίζει, να προωθεί και να προβάλλει τους καλλιτέχνες καθώς και να συμβάλλει στα πολιτιστικά δρόμενα της Κύπρου.
www.art-seen.org
Βιογραφικό ομιλήτριας:
Η Μαρία Στάθη είναι η Ιδρυτής και Διευθύντρια της Art Seen – Contemporary Art Projects & Editions. Είναι ανεξάρτητη επιμελήτρια και διευθύντρια γκαλερί τέχνης με περισσότερα από 17 χρόνια εμπειρίας.
Έζησε στο Λονδίνο μεταξύ 1999 και 2010 όπου για πάνω από πέντε χρόνια ήταν διευθύντρια της κορυφαίας γκαλερί Anthony Reynolds, στο Λονδίνο. Τον Σεπτέμβριο του 2010, μετακόμισε στην Κύπρο, όπου διορίστηκε διευθύντρια της γκαλερί Omikron στη Λευκωσία. Το 2015, ίδρυσε τον οργανισμό Art Seen στη Λευκωσία.
Έχει επιμεληθεί πολλές εκδόσεις κι έχει συνεισφέρει άρθρα σε καταλόγους και περιοδικά. Την τελευταία δεκαετία έχει επιμεληθεί πάνω από 20 ατομικές και 18 ομαδικές εκθέσεις καταξιωμένων, ανερχόμενων και πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών.
Η Μαρία έλαβε μεταπτυχιακό με τίτλο Art and Space από το πανεπιστήμιο του Kingston, μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Ιστορία της Τέχνης από το Open University της Αγγλίας και πτυχίο στην Αρχιτεκτονική Εσωτερικών Χώρων από το Πανεπιστήμιο Middlesex στο Λονδίνο. Επίσης, παρακολούθησε διάφορα μαθήματα όπως Ιστορίας της Τέχνης, Σύγχρονης Τέχνης, Κριτική Τέχνης, Επιμέλεια Εκθέσεων, Εξερεύνηση Εκτυπώσεων και Πολλαπλών έργων τέχνης στο Christie’s, Sotheby’s και στο Central Saint Martins College of Art του Λονδίνου.
Μάθε περισσότερα στην ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος  www.boccf.org και στις επίσημες σελίδες του Ιδρύματος στο Facebook & στο Instagram (@boccf) και στο τηλέφωνο 22128157.
Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου
Φανερωμένης 86-90, 1011 Λευκωσία
Για πληροφορίες: 22 128157
www.boccf.org @boccf @ideacy

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΚΟΕ και ΟΠΑΠ Κύπρου προτρέπουν την Ολυμπιακή μας ομάδα
Επόμενο άρθροΤο Nicosia Mall μας πάει διακοπές με τον πιο Incredible διαγωνισμό και τα Louis Hotels