Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή και η ΟΠΑΠ Κύπρου υποδέχτηκαν την Ολυμπιακή ομάδα της Κύπρου και προέτρεψαν τους αθλητές μας να αγωνιστούν για το ωραίο και το αληθινό στους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο!

Σε τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης (24.6.2021) στον υπαίθριο χώρο του Ολυμπιακού Μεγάρου οι 15 πρωταθλητές μας εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για την αγωνιστική τους παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες και βεβαίωσαν ότι θα σηκώσουν ψηλά τη σημαία της Κύπρου. Τη σημαία παρέδωσαν στους αθλητές ο Πρόεδρος της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής Γιώργος Χρυσοστόμου και Πρόεδρος των Ολυμπιακών Επιτροπών της Ευρώπης, Σπύρος Καπράλος.

Η εκδήλωση, στην διάρκεια της οποία βραβεύθηκαν και οι καλύτεροι νέοι αθλητές μας, ήταν η πρώτη που έγινε στον υπαίθριο χώρο του Ολυμπιακού Μεγάρου μετά από την τελετή εγκαινίων του στις 26 Σεπτεμβρίου, 2006 αλλά και η πρώτη μεγάλη σύναξη στο «σπίτι του αθλητισμού» μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας.

«Υπό τις περιστάσεις και τηρουμένων των μέτρων ασφαλείας η εκδήλωση περιέχει και τον συμβολισμό της δυνατής επανεκκίνησης του αθλητισμού μας» είπε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΚΟΕ, τονίζοντας ότι «την αισιοδοξία μας την στηρίζουμε στο ταλέντο, τη θέληση και την επιμονή των ίδιων των αθλητών μας τους οποίους διαβεβαιώνουμε ότι η στήριξη της όμορφης προσπάθειας τους είναι η προτεραιότητά μας».

Ο κύριος Χρυσοστόμου διαβεβαίωσε ότι η συλλογικότητα, η ειλικρίνεια αλλά και η απόλυτη διαφάνεια προθέσεων και πράξεων, έχουν ήδη ιεραρχηθεί στην προμετωπίδα δράσης του νέου Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΚΟΕ. Διαβεβαίωσε επίσης τους αθλητές ότι διαρκής και αδιάλειπτη θα είναι η στήριξή τους στη βάση πάντα των αρχών και αξιών του Ολυμπισμού.

Ο Πρόεδρος της ΚΟΕ ευχαρίστησε ιδιαίτερα την ΟΠΑΠ Κύπρου  η οποία διαχρονικά αποτελεί τον δυνατό και συνεπή σύμμαχο της Ολυμπιακής Επιτροπής, του αθλητισμού και της κοινωνίας μας.

Στο χαιρετισμό του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ Κύπρου Δημήτρης Αλετράρης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το έργο που επιτελεί η ΚΟΕ αλλά και το σεβασμό «στους κορυφαίους αθλητές μας που σήμερα στελεχώνουν  την Ολυμπιακή μας ομάδα και βέβαια, στους νέους αθλητές μας που προσδοκούμε ότι θα την στελεχώνουν αύριο!», όπως χαρακτηριστικά είπε. Και πρόσθεσε: «Ως ΟΠΑΠ Κύπρου, και παρά τις ανατροπές που και εμείς βιώσαμε, έχουμε προτάξει την στήριξη της υγείας αλλά και όλων των άλλων παραμέτρων της ζωής του τόπου ώστε να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων και στην ομαλή επάνοδο σε φυσιολογικές συνθήκες. Σε αυτή την συλλογική προσπάθεια ο αθλητισμός είχε και έχει τον ωφέλιμο ρόλο του. Κι ας είναι οι αξίες της αλληλεγγύης και του σεβασμού, όπως τις προτάσσει ο Ολυμπισμός, το μήνυμα που θα κρατήσουμε ώστε να προσδοκούμε στη νίκη στους δύσκολους αγώνες της χώρας μας και βέβαια, στη νίκη των αθλητών μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες!»

Τη στήριξη της Πολιτείας στην Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή και στην Ολυμπιακή μας ομάδα μετέφερε στο χαιρετισμό του ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Πρόδρομος Προδρόμου εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι στο Τόκυο οι αθλητές μας θα τιμήσουν και πάλι τη χώρα μας. Ο κύριος Προδρόμου αναφέρθηκε στις ενέργειες της Κυβέρνησης και του Υπουργείου του ώστε να είναι απρόσκοπτη η λειτουργία της ΚΟΕ ενώ συνεχάρη και την ΟΠΑΠ Κύπρου για τον διαρκή και δημιουργικό ρόλο της στην κοινωνία του τόπου.

Ο Πρόεδρος των Ολυμπιακών Επιτροπών της Ευρώπης Σπύρος Καπράλος ευχήθηκε στην Ολυμπιακή ομάδα της Κύπρου καλή επιτυχία στους επικείμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Διαβεβαίωσε επίσης τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής ότι διαρκής και ωφέλιμη θα είναι η συνεργασία τους.

Η Ολυμπιακή μας Ομάδα

Οι αθλητές που συγκροτούν την Ολυμπιακή ομάδα της Κύπρου και θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο από τις 23 Ιουλίου μέχρι και τις 8 Αυγούστου 2021, είναι: Απόστολος Παρέλλης, Μίλαν Τραϊκοβιτς, Ελένη Αρτυματά (Στίβος), Παύλος Κοντίδης, Ανδρέας Καριόλου, Μαριλένα Μακρή, Νατάσα Λάππα (Ιστιοπλοϊα), Γιώργος Αχιλλέως, Δημήτρης Κωνσταντίνου, Ανδρέας Μακρής, Άντρη Ελευθερίου (Σκοποβολή), Κάλια Αντωνίου, Νικόλας Αντωνίου (Κολύμβηση), Μάριος Γεωργίου (Ενόργανη Γυμναστική) και Άντρη Χριστοφόρου (Ποδηλασία).

Ο ιστιοπλόος Ανδρέας Καριόλου τιμήθηκε από την ΚΟΕ για την επίδοση των πέντε συμμετοχών σε Ολυμπιακούς Αγώνες, επίδοση που κατέχει και ο σκοπευτής Γιώργος Αχιλλέως ο οποίος είχε τιμηθεί προγενέστερα.

Ο Γιώργος Αχιλλέως και η Μαριλένα Μακρή βραβεύθηκαν με το Έπαθλο «Γλαύκος Κληρίδης» προς τιμή του αείμνηστου πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη και το οποίο απονέμεται κάθε χρόνο στην καλύτερη αθλήτρια και τον καλύτερο αθλητή της χρονιάς στις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών.

Οι καλύτεροι νέοι αθλητές

Συγκίνηση προκάλεσε και η διαδικασία βράβευσης των κορυφαίων εκ των κορυφαίων νέων αθλητών μας (εφήβων και νεανίδων) η οποία ήταν αφιερωμένη στον διατελέσαντα Πρόεδρο της ΚΟΕ από το 2008 μέχρι το 2016, αείμνηστο Ουράνιο Ιωαννίδη.

Ο θεσμός της βράβευσης των νέων αθλητών καθιερώθηκε το 1985 και την όμορφη έκπληξη έδωσε η παρουσία στην εκδήλωση του κορυφαίου τότε έφηβου αθλητή Γιώργου Γεωργίου (αθλητή χειροσφαίρισης) και της κορυφαίας τότε νεάνιδας Μαρίας Δράκου (αθλήτρια στίβου). Οι πρώτοι βραβευθέντες στην ιστορία του θεσμού έβαλαν στη μέση τους και τον άνθρωπο που τους βράβευσε πριν από 35 περίπου χρόνια. Τον μακροβιότερο Πρόεδρο της ΚΟΕ (1984-2008) Κίκη Λαζαρίδη.

Τα έπαθλα που απονεμήθηκαν στους νέους αθλητές ήταν:

Έπαθλο «Πεύκιος Γεωργιάδης» προς τιμήν του αείμνηστου πρώην Υπουργού Παιδείας Πεύκιου Γεωργιάδη, στην καλύτερη αθλήτρια που ξεχώρισε τόσο με τις επιδόσεις του στα μαθήματα όσο και με τις αγωνιστικές του επιτυχίες, Κλειώ Μαρία Ιωάννου (αντισφαίριση).

Έπαθλο «Μαριάννα Ζαχαριάδη» προς τιμήν της πρωταθλήτριας του άλματος επί κοντώ, Μαριάννας Ζαχαριάδη που έφυγε από τη ζωή το 2013 σε ηλικία μόλις 23 ετών απονεμήθηκε στην καλύτερη νεάνιδα αθλήτρια του στίβου, Στυλιάνα Ιωαννίδου (άλμα εις ύψος).

Έπαθλο «Αντώνης Παπαδόπουλος» προς τιμήν του εκπαιδευτικού, πρωταθλητή, προπονητή και αγωνιστή Αντώνη Παπαδόπουλου, απονεμήθηκε στον καλύτερο αθλητή στίβου, Γρηγόρη Νικολάου (μήκος και τριπλούν)

Καλύτερη αθλήτρια ομαδικού αθλήματος αναδείχτηκε η αθλήτρια του Μπητς Βόλει Ντάρια Γκουσάροβα.

Καλύτερος αθλητής ομαδικού αθλήματος αναδείχτηκε ο ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας και της Εθνικής Κύπρου, Λοϊζος Λοϊζου.

Καλύτερη νεάνιδα αθλήτρια, στα ατομικά αθλήματα  αναδείχθηκε η ιστιοπλόος μας Μαριλένα Μακρή.

Καλύτερος Έφηβος αθλητής  στα ατομικά αθλήματα  αναδείχθηκε ο πρωταθλητής του στίβου Γρηγόρης Νικολάου.

Την εκδήλωση παρουσίασαν οι δημοσιογράφοι Στέλλα Στυλιανού και Σάββας Κοσιάρης, ο οποίος επιμελήθηκε και την ιστορική αναδρομή της συμμετοχής κυπρίων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1896, που προβλήθηκε στη διάρκεια της παρουσίασης της Ολυμπιακής μας ομάδας.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΤο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στη λίστα με τα κορυφαία “Νέα” πανεπιστήμια παγκοσμίως
Επόμενο άρθροΣειρά podcasts για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον χώρο του πολιτισμού