Invest Cyprus: Το «Olivewood» λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης από κορυφαίες διεθνείς εταιρείες ψυχαγωγίας

 

Ο Invest Cyprus καλωσορίζει άλλη μια διεθνούς εμβέλειας παραγωγή η οποία έχει επιλέξει, αυτή την περίοδο, την Κύπρο για τα γυρίσματά της. Όπως γνωστοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, μια μίνι σειρά τεσσάρων επεισοδίων, το Love Rat θα γυριστεί στην Κύπρο.

Το Channel 5, ο τρίτος μεγαλύτερος εμπορικός τηλεοπτικός σταθμός στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο οποίος ανήκει σε μία από τις κορυφαίες διεθνώς εταιρείες Μέσων ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, στην Paramount Global, ανακοίνωσε την ανάθεση του Love Rat, στην Clapperboard η οποία διανέμεται διεθνώς από την Entertainment One (eOne). Το σενάριο της μίνι σειράς ανήκει στην Chalkboard, εταιρεία δημιουργίας σεναρίων, συνδεδεμένη με την Clapperboard (Παραγωγοί του Cold Call του 2019) στην οποία ανήκουν τα Storyboard Studios στη Σκωτία. Η Clapperboard έχει δημιουργήσει ήδη μια μεγάλη γκάμα δραματικών σειρών, συμπεριλαμβανομένου του βραβευμένου από τους κριτικούς The Teacher, του Intruder που έλαβε υψηλές  βαθμολογίες και του επιτυχημένου κωμικού δράματος The Madame Blanc Mysteries για το Channel 5.

Η Entertainment One Ltd. (eOne) ειδικεύεται στην ανάπτυξη, απόκτηση, παραγωγή, χρηματοδότηση, διανομή και πώληση ψυχαγωγικού περιεχομένου. Ως μέρος της διεθνούς εταιρείας παιχνιδιού και ψυχαγωγίας Hasbro (NASDAQ: HAS), η τεχνογνωσία της eOne εκτείνεται σε όλη τη διαδικασία παραγωγής και πώλησης κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών.

Σχετικά με το Love Rat

Το Love Rat έχει προεγκριθεί για το Σχέδιο Προώθησης της Οπτικοακουστικής Βιομηχανίας. Η παραγωγή έχει ξεκινήσει τα γυρίσματα στην Κύπρο αυτόν τον μήνα και αναμένεται να προβληθεί το 2023 στο Channel 5.

Η Sally Lindsay ηγείται του καστ μαζί με τους Neil Morrissey, Αλέξη Γεωργούλη και Ramon Tikaram. Η σειρά τεσσάρων επεισοδίων θα ακολουθήσει την πρόσφατα διαζευγμένη Έμμα, την οποία υποδύεται η Sally Lindsay (The Madame Blanc Mysteries), καθώς απολαμβάνει ρομαντικές διακοπές με τον γοητευτικό ιδιοκτήτη ξενοδοχείου, Νίκο, τον οποίο υποδύεται ο Αλέξης Γεωργούλης (The Durrells) στο παραδεισένιο νησί της Κύπρου. Όταν συνειδητοποιεί ότι ο Νίκος και ο συνεργάτης του στο έγκλημα Γιώργος, τον οποίο υποδύεται ο Ramon Tikaram (Pennyworth, Brassic, The Great), την εξαπάτησαν οικονομικά, ξεκινά μια επικίνδυνη αποστολή για να πάρει τα χρήματά της πίσω, με τη βοήθεια του πρώην συζύγου της Pete, τον οποίο υποδύεται ο Neil Morrissey (Line of Duty, Unforgotten).

Το Love Rat παραγγέλθηκε για το Channel 5 από τον Sebastian Cardwell, Αναπληρωτή Διευθυντή Περιεχομένου, της Paramount για το Ηνωμένο Βασίλειο. Εκτελεστικοί παραγωγοί για την Clapperboard είναι οι Mike Benson και Andy Morgan, με παραγωγό τον Jonathan Phillips. Η Polly Buckle (A Discovery of Witches) είναι η κύρια σεναριογράφος και η Katherine Churcher (Grantchester, Killing Eve) συμμετέχει ως σκηνοθέτης.

Με αφορμή τη συμμετοχή της στο καστ του Love Rat, η Sally Lindsay είπε: «Το Love Rat είναι μια εξόχως συναρπαστική ιστορία, γεμάτη ανατροπές και εκπλήξεις κάτι που με τράβηξε στο έργο. Η Έμμα είναι ένας ενδιαφέρον και πολυεπίπεδος χαρακτήρας ο οποίος παίρνει τον έλεγχο της κατάστασής της και της μοίρας της».

Σχετικά με τη νέα προσθήκη στο κανάλι του Channel 5, ο Sebastian Cardwell, Αναπληρωτής Διευθυντής Περιεχομένου της Paramount UK σχολιάζει: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα δουλέψω για άλλη μια φορά με τη δημιουργική και ταλαντούχα ομάδα των Clapperboard Studios, για να φέρουμε το Love Rat στις οθόνες και με ένα καστ γεμάτο αστέρια συμπεριλαμβανομένης της Sally Lindsay, την οποία οι θεατές μας γνωρίζουν και αγαπούν ως Jean White στο The Madame Blanc Mysteries και στο Cold Call. Επεκτείνοντας το πρωτότυπο δραματικό περιεχόμενο του Channel 5, αυτό το ψυχολογικό θρίλερ υπόσχεται να είναι κάτι που θα θυμόμαστε».

Ο Mike Benson, Διευθύνων Σύμβουλος της Clapperboard πρόσθεσε: «Κατά την παραγωγή του Love Rat ήμασταν αποφασισμένοι να αποφύγουμε μερικά από τα κλισέ που θα περίμενε κανείς όταν παρακολουθεί ένα τέτοιο προκλητικό θέμα. Η Polly και η ομάδα της έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά προσθέτοντας διάφορες αποχρώσεις, εκπλήξεις και αυθεντικότητα στην ιστορία και τους χαρακτήρες – και φυσικά είναι υπέροχο να συνεργαζόμαστε για άλλη μια φορά με την πολυτάλαντη Sally Lindsay».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που το Channel 5 και η Paramount ενέκριναν και υποστηρίζουν μια παραγωγή στην Κύπρο. Το «Olivewood» κερδίζει σταθερά έδαφος ως προορισμός για οπτικοακουστικές παραγωγές. Ο Invest Cyprus θα συνεχίσει να προωθεί και να υποστηρίζει διεθνείς παραγωγές που αναγνωρίζουν τα οφέλη της Κύπρου και την επιλέγουν έναντι πολλών άλλων τοποθεσιών», δήλωσε ο Λευτέρης Ελευθερίου, επικεφαλής της Μονάδας Προσέλκυσης Οπτικοακουστικών Παραγωγών στον Invest Cyprus.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροHuawei Roadshow: Έρχεται στην Κύπρο και παρουσιάζει τα 5G Mobile Private Networks
Επόμενο άρθροH Μαρίνα Αγίας Νάπας μεταμορφώνεται σε ένα χριστουγεννιάτικο χωριό