Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων κ. Στέλλα Κυριακίδου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στην Κυπριακή Δημοκρατία στις 7 και 8 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, κατά την παραμονή της στην Κύπρο, η Επίτροπος θα απευθύνει χαιρετισμό στο Συνέδριο που διοργανώνει το Υπουργείο Υγείας με τίτλο “COVID-19:η πορεία μετά την πανδημία”, προσκεκλημένη του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα (St Raphaels hotel ).

Με την ευκαιρία η Επίτροπος στη συνέχεια αναμένεται να επισκεφθεί το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο στον Άγιο Αθανάσιο Λεμεσού, για να ενημερωθεί από κοντά σχετικά με το έργο που επιτελείται.

Τέλος, το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, η Επίτροπος αναμένεται να μετάσχει στην “Πορεία με τις ροζ φιγούρες” της Europa Donna Κύπρου, η οποία φέτος τελεί υπό την αιγίδα της.

Με αφορμή τη διεκδίκηση του Δικαιώματος στη λήθη, η Επίτροπος λίγο πριν την αναχώρηση της δήλωσε: “Σας καλούμε για ακόμη μια φορά να ενωθείτε μαζί μας, να περπατήσουμε και να διεκδικήσουμε το Δικαίωμα στη λήθη για όλους τους καρκινοπαθείς. Γιατί ακόμη και σήμερα, παρά την τεράστια πρόοδο της ιατρικής τα άτομα με ιστορικό καρκίνου αντιμετωπίζουν κοινωνικές και οικονομικές προκλήσεις και διακρίσεις. Με απόλυτη αποφασιστικότητα και αισιοδοξία δρομολογούμε μια ενιαία διαδικασία σε επίπεδο ΕΕ για την ισότιμη πρόσβαση σε χρηματοπιστωτικά προϊόντα για άτομα με ιστορικό καρκίνου, σε όλα τα κράτη μέλη, όπως δεσμευτήκαμε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Σχεδίου για την καταπολέμηση του καρκίνου”.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροEίναι επίσημο – Ενιαίος φορτιστής για όλες τις φορητές συσκευές από το 2024
Επόμενο άρθροΣε τρεις πυλώνες η στρατηγική της ΚΕΔΙΠΕΣ