Επικαιροποιημένα στοιχεία προόδου του έργου

 

Με ταχείς ρυθμούς, και σύμφωνα με το σχεδιασμό, ολοκληρώνεται κατά φάσεις το εμβληματικό έργο της Μαρίνας Αγίας Νάπας.

Με βάση τα προσφάτως επικαιροποιημένα στοιχεία που αφορούν την πρόοδο του έργου, στον ανατολικό πύργο έχει ήδη ολοκληρωθεί η πλάκα του έβδομου ορόφου (στα 30 μέτρα ύψος από την επιφάνεια της θάλασσας), ενώ συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή της πλάκας του όγδοου ορόφου (περί τα 33 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας). Αξίζει να σημειωθεί ότι στη φάση που βρίσκεται σήμερα ο ανατολικός πύργος, αποτελεί ήδη το πιο ψηλό κτίριο της επαρχίας Αμμοχώστου. Το πλάνο προώθησης του Δυτικού Πύργου στην αγορά αξιολογείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Στις παραθαλάσσιες επαύλεις και τις επαύλεις στο τεχνητό νησί, οι εργασίες συνεχίζονται με γνώμονα τη σταδιακή παράδοσή τους στους ιδιοκτήτες τους, το καλοκαίρι του 2021.

Ειδικότερα, στην έπαυλη 18, στο τεχνητό νησί, οι εργασίες – τόσο στους εσωτερικούς χώρους όσο και στον περιβάλλοντα χώρο – έχουν ήδη ολοκληρωθεί και η έπαυλη χρησιμοποιείται ως show house.

Στη μαρίνα, με τη σταδιακή παράδοση τμημάτων του έργου, όπως η εμπορική ζώνη και οι επαύλεις στο τεχνητό νησί, οι θέσεις ελλιμενισμού θα ανέλθουν στις 300 από τις 150 που είναι διαθέσιμες σήμερα. Σημαντική εξέλιξη αποτελεί η πρόσφατη ένταξη της μαρίνας στα λιμάνια περιορισμένης χρήσης που δίδει την ευκαιρία για υποδοχή και φιλοξενία μεγάλων κρουαζιερόπλοιων και μεγάλων σκαφών αναψυχής (Superyacht), αρχής γενομένης από την ερχόμενη τουριστική περίοδο.

Εξίσου σημαντικό να αναφερθεί είναι το γεγονός ότι στο χώρο συντήρησης σκαφών που διαθέτει η μαρίνα, παρουσιάζεται αυξητική τάση στη ζήτηση των προσφερόμενων επαγγελματικών υπηρεσιών συντήρησης, όπως καθαρισμός γάστρας με υψηλή πίεση, βαφή anti-fouling, συντήρηση μηχανών και ηλεκτρονικών συστημάτων. Ο χώρος είναι εξοπλισμένος με τηλεχειριζόμενους γερανούς και με συστήματα τελευταίας τεχνολογίας καθαρισμού, βαφής και επισκευών. Ο τηλεχειριζόμενος γερανός τύπου Travel Hoist, έχει τη δυνατότητα ανέλκυσης σκαφών με μήκος μέχρι 36 μέτρα και βάρος 150 τόνων, ενώ ο γερανός τύπου Negative Forklift έχει τη δυνατότητα ανέλκυσης σκαφών μέχρι 10 τόνων και μήκος 10 μέτρων. Η υπηρεσία αυτή είναι μοναδική στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Αναφορικά με την εξυπηρέτηση των ιδιόκτητων σκαφών σημαντική εξέλιξη αποτελεί η πρόσφατη σύναψη συμφωνίας με τις υπεραγορές Αλφαμέγα για την παράδοση αγορών κατευθείαν στα σκάφη που ελλιμενίζονται στη μαρίνα, μέσω ηλεκτρονικής παραγγελίας στην ιστοσελίδα τους.

Τέλος, οι εργασίες στην εμπορική ζώνη βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο. Το καλοκαίρι του 2021, η  εμπορική ζώνη μπαίνει σε πιλοτική φάση λειτουργίας, προσελκύοντας έντονο ενδιαφέρον από εταιρείες για ενοικίαση των υπόλοιπων διαθέσιμων καταστημάτων.

Αναφερόμενος στην πορεία των εργασιών στη Μαρίνα Αγίας Νάπας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της M.M Makronisos Marina Ltd, κ. Σταύρος Καραμοντάνης, δήλωσε υπερήφανος και εξαιρετικά ικανοποιημένος καθώς «το όραμά μας, μέρα με τη μέρα γίνεται πραγματικότητα». «Με την ολοκλήρωσή του», πρόσθεσε, «το εμβληματικό αυτό έργο θα κοσμεί τις κυπριακές ακτές, αναζωογονώντας όλη την περιοχή της ελεύθερης Επαρχίας Αμμοχώστου, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και ενισχύοντας την ευημερία της τοπικής κοινωνίας αλλά και ολόκληρης της Κύπρου. Παράλληλα, θα προσφέρει αρτιότατες υπηρεσίες εξυπηρέτησης ναυτικού τουρισμού, συνδυασμένες με υψηλής ποιότητας παραθαλάσσιες κατοικίες και προτάσεις διασκέδασης υψηλότατου επιπέδου. Σύντομα, η Μαρίνα Αγίας Νάπας, θα αναδειχθεί στο πρότυπο παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο της Ανατολικής Μεσογείου!».

ΜΑΡΙΝΑ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ

Χωροθετημένη ανάμεσα στις παραλίες Αγίας Θέκλας και Μακρόνησου, η Μαρίνα Αγίας Νάπας περιλαμβάνει την κατασκευή 220 ευρύχωρων, πολυτελών διαμερισμάτων σε δύο εντυπωσιακούς πύργους, 35 πολυτελών επαύλεων, μαρίνας με δυναμικότητα ελλιμενισμού και παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε 600 σκάφη, ναυπηγείου, καθώς και μιας σειράς από επιλεγμένα καταστήματα και εστιατόρια που θα προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και ανέσεις στους διαμένοντες και επισκέπτες της Μαρίνας.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  https://marinaayianapa.com

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθρο100 Χρόνια La Vache Qui Rit: Η Αγελαδίτσα γιορτάζει και γελάει!
Επόμενο άρθροΕξαφανίστηκαν σε χρόνο ντετέ τα ραντεβού για εμβολιασμό των ηλικιών 39-40