Η ΑstroBank στρατηγικός συνεργάτης της πορείας για 13η χρονιά

 

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα 21 Σεπτεμβρίου, ανακοινώθηκε η διεξαγωγή της Πορείας με τις Ροζ Φιγούρες της Europa Donna Κύπρου, που θα πραγματοποιηθεί  το απόγευμα του Σαββάτου 8 Οκτωβρίου στη Λευκωσία, και που αυτή τη χρονιά θα στείλει το μήνυμα πως κάθε άτομο με εμπειρία καρκίνου έχει το δικαίωμα να ζει χωρίς διακρίσεις. H Πορεία πραγματοποιείται υπό την Αιγίδα της Επιτρόπου της ΕΕ, για την Υγεία και Ασφάλεια των Τροφίμων Στέλλας Κυριακίδου, η οποία θα παρευρεθεί και θα πορευθεί με συμμετέχοντες.

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου, θα ενώσουμε τις φωνές μας για να διεκδικήσουμε δυναμικά, το ‘Δικαίωμα στη Λήθη’ – ‘The Right to be Forgotten’, στηρίζοντας όλους τους συνανθρώπους μας με εμπειρία καρκίνου, που έχουν το δικαίωμα να προχωρήσουν στη ζωή τους, χωρίς διακρίσεις, έχοντας πρόσβαση σε ασφαλιστικές καλύψεις και χρηματοπιστωτικές διευκολύνσεις. Αυτό είναι το μήνυμα της φετινής πορείας της Europa Donna Κύπρου, της μεγαλύτερης εκδήλωσης συμπαράστασης στους ασθενείς με καρκίνο του μαστού.

Σύμβολο της φετινής πορείας, ο λωτός, ο ‘καρπός της λήθης’ κατά την ελληνική μυθολογία, λουλούδι της δύναμης και της αναγέννηση σε άλλες κουλτούρες και λαούς. Με αυτό το σύμβολο λοιπόν, στην φετινή πορεία θα περπατήσουμε διεκδικώντας τη διαγραφή του καρκίνου από το ιατρικό ιστορικό ασθενών που νίκησαν την ασθένεια.

Σημείο εκκίνησης της φετινής πορείας είναι ο χώρος στάθμευσης απέναντι από την ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ. Η πορεία θα ξεκινήσει στις 5.45μμ και θα κατευθυνθεί προς τα κεντρικά γραφεία της Astro Bank που είναι και ο Στρατηγικός Συνεργάτης της Πορείας. Εκεί θα γίνει μια σύντομη στάση και στη συνέχεια η πορεία θα κατευθυνθεί προς την Πλατεία Ελευθερίας όπου θα ακολουθήσει σύντομη τελετή. Η εκδήλωση αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 8μμ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Europa Donna Κύπρου, Μαίρη Περδίου, δήλωσε πως «φέτος με μεγάλη χαρά θα ανταμώσουμε όλοι μαζί για την μεγαλύτερη μας πορεία διεκδίκησης.  Επιτέλους θα συναντηθούμε όλοι μαζί και θα σμίξουμε την αλληλεγγύη και τις φωνές μας για να σταθούμε δίπλα στις γυναίκες και στους άντρες που πέρασαν ή περνούν καρκίνο του μαστού και στις γυναίκες που περνούν καρκίνο των ωοθηκών.  Αλλά και να θυμηθούμε όσους και όσες δεν είναι ανάμεσα μας σήμερα Φέτος σε αυτό το συναπάντημα, που τόσο πολύ νοσταλγούμε, θα ενώσουμε τις φωνές μας με όλους τους καρκινοπαθείς και θα ξεκινήσουμε μια νέα εκστρατεία. “To δικαίωμα στη λήθη”. Είναι η μόνη φορά που ζητούμε να ξεχαστεί η ασθένεια μας και να αφεθούμε να ζήσουμε τη ζωή μας όπως τους άλλους συνανθρώπους μας», είπε η κ. Περδίου, ευχαριστώντας θερμά τον  Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή της Astrobank κύριο Βουράκη για την εμπιστοσύνη με την οποία αγκαλιάζει την Europa Donna και την οικονομική κάλυψη της Πορείας με τις Ροζ Φιγούρες.

Στον χαιρετισμό του ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Europa Donna Κύπρου, Μάριος Χαραλαμπίδης, αφού αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της Πορείας με τις Ροζ Φιγούρες 2022, ανέδειξε την ταύτιση της Europa Donna Κύπρου με την AstroBank, σε θέματα κοινωνικής υπευθυνότητας και βιωσιμότητας, τονίζοντας ότι διαχρονικά η πορεία δεν αποτελούσε ένα μεμονωμένο γεγονός σε σχέση με το χρονικό και οικονομικό κομμάτι. «Η στρατηγική συνεργασία με την AstroBank, αναδεικνύει σημαντικά θέματα ηθικής και προσφοράς που έχουν ενσωματωθεί στην κουλτούρα των δυο Οργανισμών», είπε. Ο κ. Χαραλαμπίδης, απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους πολίτες, να ενώσουν τη φωνή τους, συμμετέχοντας στην Πορεία και διεκδικώντας αποφασιστικά το αναφαίρετο δικαίωμα των ατόμων με εμπειρία καρκίνου, έτσι ώστε μετά τη αποθεραπεία τους ο καρκίνος να μην αποτελεί τροχοπέδη σε σημαντικά ζητήματα της ζωής.

Σε δηλώσεις του, ο CEO της AstroBank Αριστείδης Βουράκης, δήλωσε περήφανος που η Europa Donna Κύπρου γιορτάζει τα 20χρονα της και μαζί γιορτάζει και η AstroBank 13 χρόνια συμπόρευσης.  «Κατά τη διάρκεια των 13 χρόνων άλλαξαν πολλά, ένα πράγμα όμως μένει σταθερό: Η βούλησή μας να σταθούμε έμπρακτα δίπλα στη Europa Donna Κύπρου. Για την AstroBank η στήριξη στο έργο της Europa Donna αποτελεί προτεραιότητα που δεν μεταβάλλεται, όσο δύσκολες και αν είναι οι εξωτερικές συνθήκες. Στα αυτά χρόνια της πορείας έχει δημιουργηθεί μία σύνδεση που ξεπερνά τις απαιτήσεις του τραπεζικού επαγγέλματος και μας υπενθυμίζει τις πραγματικές αξίες της ζωής. Την ανθρωπιά, τον εθελοντισμό, την ενσυναίσθηση».

Κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής διάσκεψης, η Europa Donna τίμησε την AstroBank και την DELEMA MCCANN Kύπρου, για τη μεγάλη και διαχρονική προσφορά τους προς τον Οργανισμών.

Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου λοιπόν στις 5.45μμ, ένωσε κι εσύ τη φωνή σου μαζί μας, για να διεκδικήσουμε για κάθε άτομο με εμπειρία καρκίνου, το ‘Δικαίωμα στη λήθη’.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροTο έργο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου σε νούμερα
Επόμενο άρθροΝέες απολαυστικές γεύσεις με την υπογραφή του PIER ONE