Ανακουφιστική Φροντίδα σε χιλιάδες καρκινοπαθείς παρά τις δυσκολίες της πανδημίας

 

4.914 διανυκτερεύσεις για ενδονοσοκομειακή φροντίδα στο Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας «Αροδαφνούσα», 396 επισκέψεις στο «Ευαγόρειο» Κέντρο Ανακουφιστικής Φροντίδας, 47.086 εξυπηρετήσεις ασθενών για κατ’ οίκον νοσηλεία, 5.119 επισκέψεις από ψυχολόγους προς ασθενείς και τις οικογένειες τους, 7.401 εξυπηρετήσεις από κοινωνικούς λειτουργούς, 4.309 επισκέψεις για φυσιοθεραπεία, 1.885 επισκέψεις για αρωματοθεραπεία, 1.086 μεταφορές ασθενών σε ογκολογικά κέντρα για θεραπείες. Αυτό ήταν το έργο του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, το προηγούμενο έτος, προς χιλιάδες καρκινοπαθείς συνανθρώπους μας και τις οικογένειές τους, παρά τις δυσκολίες που είχε να διαχειριστεί ο Σύνδεσμος  λόγω της πανδημίας.

Κατά την 50η Ετήσια Γενική Συνέλευση του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, παρουσιάστηκε το έργο του Συνδέσμου για το 2021 καθώς και όλη η συμβολή του τα τελευταία 50 χρόνια προς τους καρκινοπαθείς του τόπου και την κυπριακή κοινωνία γενικότερα.

«Για 50 χρόνια, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου αποτελεί σύμβολο φροντίδας, συμπαράστασης και φιλανθρωπίας για την κυπριακή κοινωνία. Μια ήρεμη δύναμη δίπλα σε κάθε συμπολίτη μας που διανύει το δύσκολο μονοπάτι που στρώνει μπροστά του η ασθένεια του καρκίνου», επεσήμανε ο Πρόεδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου, Δρ. Αδάμος Αδάμου.

Ο Δρ. Αδάμου σημείωσε ότι τον περασμένο χρόνο ξεκίνησε η μερική λειτουργία του δεύτερου θαλάμου της «Αροδαφνούσας», όπως επίσης και το Ιατρείο Διαχείρισης Πόνου το οποίο προσφέρει υπηρεσίες σε εξωτερικούς ασθενείς. Παράλληλα, ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος συνέχισε την περαιτέρω επένδυση για την ανάπτυξη των υπηρεσιών κατ’ οίκον νοσηλευτικής φροντίδας, ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης και φυσιοθεραπείας, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται σε περισσότερα περιστατικά στο σπίτι των ασθενών σε όλες τις πόλεις και χωριά της Κύπρου, αλλά και να εξυπηρετούν εξωτερικούς ασθενείς στην «Αροδαφνούσα» στη Λευκωσία, στο «Ευαγορείο» στη Λεμεσό και στα επαρχιακά γραφεία του Συνδέσμου στις υπόλοιπες πόλεις.

Κλείνοντας, ο Δρ. Αδάμου, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς όλη την κυπριακή κοινωνία, εταιρείες και οργανισμούς που βρίσκονται δίπλα στον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και με τη στήριξη τους τον βοηθούν να προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες Ανακουφιστικής Φροντίδας τα τελευταία 50 χρόνια, σε χιλιάδες ασθενείς με καρκίνο και μέλη των οικογενειών τους.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΆρση των πρωτοκόλλων Covid -19 για το 2023 ανακοίνωσε η Celestyal
Επόμενο άρθροΣτις 8 Οκτωβρίου η Πορεία με τις Ροζ Φιγούρες