Στο Συμβούλιο Μεταφορών που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουνίου 2021, θα συμμετάσχει ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος, ο οποίος αναχωρεί αύριο για το εξωτερικό.

Στο πλαίσιο του Συμβουλίου που θα γίνει στο Λουξεμβούργο, οι Υπουργοί Μεταφορών θα συζητήσουν μεταξύ άλλων τον Κανονισμό για τον Ενιαίο Ευρωπαϊκό Ουρανό 2+, την Οδηγία για τη χρήση των ενοικιαζόμενων οχημάτων, τα Συμπεράσματα αναφορικά με τον ρόλο των σιδηροδρομικών μεταφορών στην προώθηση των έξυπνων και βιώσιμων μεταφορών καθώς επίσης τα Συμπεράσματα σε σχέση με τη Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις βιώσιμες και έξυπνες μεταφορές.

Στο Συμβούλιο θα παρουσιαστεί και η Διακήρυξη για την αεροπορική συνδεσιμότητα, ένα θέμα που αναδείχθηκε με πρωτοβουλία του Κύπριου Υπουργού Μεταφορών. Η Διακήρυξη έχει ήδη υιοθετηθεί από άλλα επτά κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναμένεται όπως, κατά την διάρκεια του Συμβουλίου, τύχει περαιτέρω υποστήριξης και από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Διακήρυξη αποσκοπεί στην παράταση πέραν του 2021 του προσωρινού καθεστώτος υποστήριξης του τομέα των αερομεταφορών σε σχέση με την συνδεσιμότητα τους.  Λαμβάνοντας υπόψη ότι η πανδημία έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε νησιώτικα και περιφερειακά κράτη σε σχέση με την συνδεσιμότητα τους, η Κύπρος κατάφερε να αναδείξει την ανάγκη διαμόρφωσης ενός συνολικού πλάνου σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα αυτό στην μετά πανδημία εποχή.

Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο εξωτερικό, ο κ. Καρούσος θα συναντηθεί με την Επίτροπο Μεταφορών κα Αδίνα Βαλεάν, τον Γενικό Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών κ. Χένρικ Χολολέι,  τον Φινλανδό Υπουργό Μεταφορών κ Τίμο Χαράκκα και τον Έλληνα Υπουργό Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή.  Τέλος, στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο κ. Καρούσος θα έχει και αριθμό άλλων επαφών με ομολόγους του από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΕλληνική Τράπεζα: Για 23 χρόνια σταθερά δίπλα στα «Οικολογικά σχολεία»
Επόμενο άρθροΆλλα 59 επικίνδυνα προϊόντα στο Σύστημα Safety Gate RAPEX