Έμπρακτα και δυναμικά η Ελληνική Τράπεζα στηρίζει από το 1998 τα «Οικολογικά Σχολεία», το μεγαλύτερο διεθνές πρόγραμμα βιώσιμων σχολείων που αφορά την εκπαίδευση στην αειφόρο ανάπτυξη. Το πρόγραμμα ξεκινά από την τάξη και επεκτείνεται στην κοινότητα και πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη CYMEPA και το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση, η εκπαίδευση και η αλλαγή στάσης των μαθητών/τριών σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον. Μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες στη λήψη αποφάσεων, στον σχεδιασμό και στην εφαρμογή των δράσεων, τα σχολεία γίνονται κοινότητες αειφορικής συμβίωσης σε παιδαγωγικό, αλλά και πρακτικό επίπεδο.

Τη φετινή χρονιά, μεταξύ άλλων, θα διεξαχθεί ηλεκτρονική ημερίδα (webinar) στα σχολεία για τους 17 Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και Παγκύπρια τελετή βράβευσης των σχολείων. Επίσης, τον Οκτώβριο θα πραγματοποιηθεί μεγάλη εκδήλωση στο My Mall στη Λεμεσό, κατά την οποία περιβαλλοντικοί φορείς και οργανώσεις θα ενημερώσουν το κοινό για μια υπεύθυνη και ενεργητική στάση απέναντι στο Περιβάλλον και στην Αειφορία, ευαισθητοποιώντας τον κόσμο για τον σεβασμό προς το περιβάλλον.

Το μεγαλύτερο επίτευγμα του προγράμματος είναι αδιαμφισβήτητα ότι δημιουργεί τις συνθήκες και τις βάσεις για περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένους αυριανούς πολίτες. Η Ελληνική Τράπεζα, κινητήρια δύναμη των Οικολογικών Σχολείων, είναι έντονα ευαισθητοποιημένη σε περιβαλλοντικά θέματα και συνεχώς επενδύει σε περιβαλλοντικές ενέργειες και δράσεις, αναγνωρίζοντας τη σύνδεση της οικονομικής ανάπτυξης με το περιβάλλον.

Η Ελληνική Τράπεζα είναι πρωτοπόρος σε θέματα περιβάλλοντος προβαίνοντας σε πολύπλευρες δράσεις με στόχο την αποτελεσματική καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Μεταξύ άλλων, έχει ενταχθεί στο δίκτυο Priceless Planet Coalition της MasterCard, μία κοινή παγκόσμια πλατφόρμα που συντονίζει περιβαλλοντικές ενέργειες καταναλωτών, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, εμπόρων και πόλεων. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι η πρώτη τράπεζα που θα κυκλοφορήσει στην Κύπρο κάρτες από οικολογικό, βιοδιασπώμενο υλικό και θα συνεισφέρει στην παγκόσμια αποκατάσταση των δασών. Επιπλέον, παροτρύνει τους πελάτες της να λαμβάνουν τις καταστάσεις των λογαριασμών τους σε ηλεκτρονική μορφή, με στόχο την εξοικονόμηση χαρτιού σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών, συμμετέχει σε εθελοντικές ενέργειες όπως το Let’s Do It Cyprus και δεντροφυτεύσεις, συμβάλλει στην ανάπτυξη επιχειρήσεων με θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο μέσω της χορήγησης δανείων και με την πιστοποίηση ISO50001:2018 θα έχει εντάξει όλα της τα κτήρια στο σύστημα ενεργειακής διαχείρισης μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροTo Gordon’s Gin εμπλουτίζει τη γκάμα του με άλλη μια γεύση
Επόμενο άρθροΣυμμετοχή της Κύπρου στο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της ΕΕ