Η ΕΤΑΠ Λευκωσίας επενδύει στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής

 

Εγκαινιάστηκε σήμερα Πέμπτη 17/06 στο χωριό Πηγαίνια το μονοπάτι της φύσης που φέρει την ονομασία «Αγία Τυλληρία». Τα εγκαίνια τέλεσε ο  Υφυπουργός  Τουρισμού Σάββας Περδίος παρουσία εκπροσώπων  των τοπικών φορέων της περιοχής, των διοικητικών αρχών, του Τμήματος Δασών και της ηγεσίας της  ΕΤΑΠ (Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής) περιφέρειας Λευκωσίας.

Το μονοπάτι ξεκινά από τη τοποθεσία “Γκρεμός του Σαχανά” στα Πηγαίνια και καταλήγει  στο χωριό Μοσφίλι και στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας. Πρόκειται για έργο εξαιρετικής σημασίας για την τουριστική  ανάπτυξη της περιοχής Τηλλυρίας.

Κύριος χορηγός του συγκεκριμένου έργου είναι η ΕΤΑΠ (Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής) περιφέρειας Λευκωσίας, με την συγχρηματοδότηση των Κοινοτικών Συμβουλίων Πηγαινιών και Μοσφιλιού. Η δημιουργία μονοπατιού μελέτης της φύσης θα εμπλουτίσει το τουριστικό προϊόν της περιοχής, διατηρώντας ταυτόχρονα αναλλοίωτο τον περιβαλλοντικό χαρακτήρα και τη φυσική ομορφιά.

Το έργο ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2021 και ολοκληρώθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λευκωσίας κ. Θεόδωρος Κρίγγου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την γρήγορη ολοκλήρωση του έργου και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το Τμήμα Δασών για την έγκαιρη υλοποίηση του έργου.

ΕΤΑΠ Λευκωσίας: Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΕΤΑΠ) Περιφέρειας Λευκωσίας, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος ιδρύθηκε το 2007 στα πλαίσια στρατηγικού σχεδιασμού και πλάνου του Υφυπουργείου Τουρισμού.

Σκοπός της ΕΤΑΠ Λευκωσίας είναι η ανάπτυξη και προβολή τόσο της πόλης όσο και της περιφέρειας Λευκωσίας και η μετατροπή τους σε ένα ποιοτικό ολόχρονο τουριστικό προορισμό.  Για την επίτευξη των δράσεων της, η ΕΤΑΠ συνεργάζεται με διάφορους φορείς σε τοπικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα.  Κύριοι πυλώνες δράσης της είναι ο πολιτιστικός και δημιουργικός τουρισμός, ο συνεδριακός και επαγγελματικός τουρισμός, ο θρησκευτικός τουρισμός, ο αθλητικός καθώς και ο τουρισμός ευεξίας. www.visitnicosia.com.cy

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΝέοι γραμμικοί επιταχυντές στο Ογκολογικό της Τράπεζας Κύπρου
Επόμενο άρθροΟλοκλήρωση Προγράμματος ”Μαθαίνω για τα Δάση” 2021 με τη στήριξη της EuroLife