Πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή παράδοσης των νέων γραμμικών επιταχυντών τελευταίας τεχνολογίας, από το Ταμείο Συντάξεως των υπαλλήλων της πρώην Chartered Bank Κύπρου της Τράπεζας Κύπρου.

Σε ειδική εκδήλωση που έγινε χθες στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή παράδοσης των νέων γραμμικών επιταχυντών τελευταίας τεχνολογίας, από το Ταμείο Συντάξεως των Υπαλλήλων της πρώην Chartered Bank Κύπρου της Τράπεζας Κύπρου.

Οι νέοι γραμμικοί επιταχυντές, επιτρέπουν τη χορήγηση θεραπευτικών τεχνικών που μέχρι τώρα δεν ήταν εφικτές, όπως η ακτινοχειρουργική και η στερεοστατική ακτινοθεραπεία. Οι δύο εκ των τριών γραμμικών επιταχυντών έχουν ρομποτικές τράπεζες θεραπείας, οι πρώτες στην Κύπρο, που επιτρέπουν την πιο ακριβή τοποθέτηση των ασθενών ειδικά για τις πιο εξειδικευμένες τεχνικές.

Όπως εξήγησε σε ομιλία του κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Δρ. Λάζαρος Σαββίδης εκ μέρους του Ογκολογικού «και τα τρία μηχανήματα είναι εξοπλισμένα, εκτός των κλασσικών ψηφιακών συστημάτων λήψης εικόνων (2D) των περιοχών που υποβάλλονται σε θεραπεία και με ενσωματωμένους αξονικούς τομογράφους κωνικής δέσμης ακτίνων-Χ για την εφαρμογή απεικονιστικά καθοδηγούμενης ακτινοθεραπείας (IGRT), επιτρέποντας την παρακολούθηση της ακτινοβολούμενης περιοχής του ασθενή σε πραγματικό χρόνο θεραπείας».

Ο Δρ. Σαββίδης τόνισε πως «η αντικατάσταση των γραμμικών επιταχυντών του Κέντρου δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί χωρίς την ευγενή δωρεά από το Ταμείο Συντάξεως των Υπαλλήλων της πρώην Chartered Bank» της Τράπεζας Κύπρου, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του.

Ανέφερε ακόμη ότι «η επιτυχία της εγκατάστασης των νέων γραμμικών επιταχυντών είναι αποτέλεσμα της άρτιας συνεργασίας της ομάδας ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας του Κέντρου, των ιατρών, των φυσικών ιατρικής, των τεχνολόγων ακτινοθεραπείας, του τμήματος πληροφορικής, καθώς και του νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του Κέντρου».

Σε ομιλία του ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου Δρ. Χάρης Πουαγκαρέ εξέφρασε την χαρά του για την επίτευξη της δωρεάς που συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση του σημαντικού έργου του Ογκολογικού, διαβεβαιώνοντας πως η Τράπεζα Κύπρου, θα συνεχίσει να συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο στο έργο του.

Εκ μέρους των πρώην μελών του Ταμείου Συντάξεως της Chartered Bank της Τράπεζας Κύπρου, ο κ Λοίζος Παπακωνσταντίνου, τόνισε ότι «Εμείς, τα πρώην μέλη του Ταμείου Συντάξεως των Υπαλλήλων της Τράπεζας Chartered, ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στην πορεία των εργασιών του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου στο δύσκολο έργο τους και ευελπιστούμε ότι η δωρεά του Ταμείου μας θα αποτελέσει μια σημαντική βοήθεια για την βελτίωση του επιπέδου της υγειονομικής φροντίδας της χώρας και μας και της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας».

Στην συνεχή εκπόνηση του όλου έργου ανέλαβε η εταιρεία η εταιρεία Attikouris Enterprises, του αντιπροσώπου της εταιρείας VARIAΝ στην Κύπρο.

Το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου διανύοντας ήδη την τρίτη δεκαετία λειτουργίας και προσφοράς, έχει εδραιωθεί στη συνείδηση της κυπριακής κοινωνίας, ως η αιχμή του δόρατος στην αντιμετώπιση του καρκίνου και στη στήριξη των ασθενών.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΣτα €9.8 δις το υπό διαχείριση ενεργητικό των Συλλογικών Επενδύσεων
Επόμενο άρθροΤελέστηκαν τα εγκαίνια του μονοπατιού της φύσης «Αγία Τηλλυρία»