Στη φωτογραφία ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου συγχαίρει το νέο πρωθυπουργό του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ μετά το τέλος της ψηφοφορίας…

 

Τέλος και επίσημα στην εποχή Νετανιάχου στο Ισραήλ, μετά από δώδεκα χρόνια παραμονής στην εξουσία, αφού το κοινοβούλιο της χώρας, η Κνεσέτ, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης  στην κυβέρνηση του νέου πρωθυπουργού Ναφτάλι Μπένετ και στον συνασπισμό «αλλαγής» που συνενώνει αριστερά, κεντρώα, δεξιά και αραβικά κόμματα.

Από τους 119 παρόντες βουλευτές (του 120μελούς Κοινοβουλίου), 60 ψήφισαν υπέρ του νέου συνασπισμού. Πενήντα εννέα βουλευτές, κυρίως του κόμματος Λικούντ του Νετανιάχου, της άκρας δεξιάς και υπερορθόδοξων κομμάτων, καταψήφισαν.

Κατά την ανατιπαράθεση των δύο πολιτικών στην βουλή ο απερχόμενος πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανίαχου ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας «Θα επιστρέψουμε».

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου πήγε προς το μέρος του νέου πρωθυπουργού, Ναφτάλι Μπένετ, προκειμένου να τον συγχαρεί.

Ο δεξιός εθνικιστής Ναφτάλι Μπένετ, του κόμματος Γιαμίνα, θα ορκιστεί νέος πρωθυπουργός, ο οποίος θα παραμείνει σε αυτή την θέση μέχρι το Σεπτέμβριο του 2023 και στην συνέχεια θα παραδώσει την εξουσία στον κεντρώο, Γιαΐρ Λαπίντ. Πηγή huffingtonpost.gr

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΤέλη Ιουνίου τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων
Επόμενο άρθροΣημαντικό επίτευγμα Κύπριου νευροχειρουργού