Μια εξαιρετικά τεχνικά δύσκολη και ιδιαίτερα περίπλοκη Νευροχειρουργική επέμβαση στην περιοχή της θωρακικής μοίρας της Σπονδυλικής Στήλης πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στο American Medical Center στη Λευκωσία, από τον Νευροχειρουργό Δρα Κυριάκο Παρασκευά.

Στη φωτογραφία ο Δρ Κυριάκος Παρακευά μαζί με τον 27χρονο ασθενή

Το ιατρικό επίτευγμα που κατατάσσει την Κύπρο ψηλά στον παγκόσμιο ιατρικό χάρτη, αφορά χειρουργείο 5 διαστάσεων. Η επέμβαση η οποία συνδυάζει ανοικτή, μικροσκοπική, θωρακοσκοπική, ενδοσκοπική και λαπαροσκοπική τεχνική, διενεργήθηκε σε ασθενή 27 ετών, ο οποίος είχε εμπλακεί σε σοβαρό τροχαίο δυστύχημα, με αποτέλεσμα να παρουσιάζει πολλαπλά νευρολογικά προβλήματα και χρόνιο πόνο, συνεπεία πίεσης του Θωρακικού Νωτιαίου Μυελού.

Η πρωτοποριακή επέμβαση στον 27χρονο ασθενή, η οποία διήρκησε 12 και πλέον ώρες, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο, αλλά και στον ευρύτερο ελλαδικό χώρο, γεγονός που κατατάσσει το American Medical Center στην ελίτ της παγκόσμιας χειρουργικής.

Αναφερόμενος ο Δρ. Κυριάκος Παρασκευά στη χειρουργική επέμβαση που διενήργησε στον 27χρονο άνδρα, τόνισε ότι τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, καθώς ο ασθενής έλαβε εξιτήριο την 6η μετεγχειρητική ημέρα, πλήρως θεραπευμένος από την νευρολογική του ανεπάρκεια και τον φαρμακοανθεκτικό πόνο. Η αξιοσημείωτη εξέλιξη στην αποκατάσταση της υγείας του ασθενούς, υπογράμμισε ο Δρ. Παρασκευά, διευρύνει ακόμη περισσότερο τις δυνατότητες και τις προοπτικές του τομέα της νευροχειρουργικής στην Κύπρο αλλά και διεθνώς, αφού η συγκεκριμένη επαναστατική μέθοδος εφαρμόζεται σε λιγότερα από 25 Ιατρικά Κέντρα παγκοσμίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 27χρονος ασθενής, είχε απευθυνθεί για θεραπεία σε άλλα νοσηλευτήρια και είχε ενημερωθεί ότι πρόκειται για αρκετά δύσκολη επέμβαση σε απροσπέλαστη περιοχή και θα ήταν καλύτερα να μην χειρουργηθεί ή να αποταθεί σε εξειδικευμένα κέντρα του εξωτερικού, για περαιτέρω θεραπεία.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΤέλος στην εποχή Νετανιάχου στο Ισραήλ – Ορκίζεται ο Ναφτάλι
Επόμενο άρθροΑλφαμέγα: Νέο πρόγραμμα ανταμοιβής Stick & Win με προϊόντα MasterChef