Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε το έκτο πακέτο κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Ρωσίας, κατά την ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

«Το μέλλον της ΕΕ γράφεται και στην Ουκρανία», είπε στην αρχική της τοποθέτηση η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ανακοίνωσε πέντε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας που περιλαμβάνονται στο έκτο πακέτο της ΕΕ.

Πρώτον, επεκτείνονται οι ατομικές κυρώσεις σε υψηλόβαθμους στρατιωτικους και άτομα που διέπραξαν εγκληματα πολέμου στην Μπουτσα και στην πολιορκία της Μαριούπολης.

Δεύτερον, η μεγαλύτερη ρωσική τράπεζα Sberbank βγαίνει από το SWIFT και το ίδιο θα γίνει και με άλλες ρωσικές τράπεζες.

Τρίτον, τρία μεγάλα ρωσικά κρατικά κανάλια δεν θα μπορούν πλέον να εκπέμπουν στην ΕΕ είτε με καλωδιακό είτε με δορυφορικό είτε μέσο διαδικτύου. «Είναι φερέφωνα των ψευδών του Πούτιν», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Κομισιόν.

Τέταρτον, σταματά η οποιαδήποτε συνεργασία του Κρεμλίνου που βασίζεται σε λογιστές και συμβούλους από την Ευρώπη.

Πέμπτον, το πετρέλαιο. «Στις Βερσαλλίες οι ηγέτες συμνώνησαν να καταργηθει σταδιακά η εξάρτηση μας απο τα ρωρικά ορυκτά καύσιμα. Ξεκινήσαμε με άνθρακα, τωρα συνεχιζουμε με το πετρέλαιο. Δεν θα ειναι εύκολο. Προτείνουμε να απαγορευτεί όλο το ρωσικό πετρέλαιο σε όλη την Ευρώπη. Θα ξεκινήσουμε με το αργό και τα διϋλισμένα προϊόντα μέχρι το τέλος του έτους», είπε η Ουρσουλα φον τερ Λάιεν.

«Για να βοηθήσουμε την Ουκρανία πρέπει να φροντίσουμε η δική μας οικονομία να παραμείνει ισχυρή», είπε η πρόεδρος της Κομισιόν και ανέφερε ακόμα ότι η ΕΕ θα πρέπει να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας συμβάλλοντας απευθείας ακόμα και στην στήριξη του προϋπολογισμού της. Πηγή: Euronews

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΑυτές είναι οι επιχειρήσεις που έχουν υποχρέωση πληρωμής με κάρτα
Επόμενο άρθροCoffee Berry και στην οδό Λήδρας