Τo ΙΤV αποκάλυψε την πρακτική της εταιρείας

Έχετε σκεφτεί πού πάνε όλα εκείνα τα προϊόντα τα οποία δεν καταφέρνει να πουλήσει μία εταιρεία όπως η Amazon στο τέλος της χρονιάς;

Σύμφωνα με αποκαλύψεις, πολλά από τα προϊόντα που ξεμένουν κάθε χρόνο στις αποθήκες της Amazon, όπως φορητοί υπολογιστές, τηλεοράσεις, ακόμη και μάσκες προστασίας κατά της covid-19, ο τεχνολογικός κολοσσός απλώς … τα πετάει.

Αποκλειστικό βίντεο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας από το βρετανικό τηλεοπτικό κανάλι ITV, δείχνει πως σε αποθήκη της εταιρείας στη Σκωτία, εκατομμύρια απούλητα προϊόντα καταστρέφονται. Πιο συγκεκριμένα, στο εν λόγω βίντεο φαίνονται φορητοί υπολογιστές, τηλεοράσεις, κοσμήματα, ακουστικά, βιβλία ακόμη και μάσκες προσώπου να φορτώνονται σε ειδικά κιβώτια που πάνω τους γράφουν τη λέξη “καταστροφή”.

Σύμφωνα μάλιστα, με το BusinessInsider, πρώην υπάλληλος της εταιρείας τεχνολογίας παραδέχεται πως πολλά από τα προϊόντα τα οποία δεν καταφέρνουν να πουληθούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, στη συνέχεια τοποθετούνται σε ειδικά κιβώτια. Τα κουτιά με τα προϊόντα που φέρουν την ένδειξη “καταστροφή” συλλέγονται από ειδικά φορτηγά και οδηγούνται τελικά σε κέντρα ανακύκλωσης, καθώς και σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Στους εργαζόμενους στην εν λόγω αποθήκη δόθηκε συγκεκριμένος στόχος από την Amazon – 130.000 αντικείμενα – για καταστροφή σε μία μόνο εβδομάδα. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε και από ένα εσωτερικό σημείωμα που προβλήθηκε από την ITV, το οποίο έδειξε ότι κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας τον Απρίλιο, 124.000 αντικείμενα μικρής και μεγάλης αξίας θα προορίζονταν για “καταστροφή”. Την ίδια εβδομάδα, 28.000 προϊόντα θα δωρίζονταν με πρωτοβουλία της εταιρείας.

Στο σημείο αυτό λοιπόν αξίζει να σημειωθεί πως εάν 130.000 προϊόντα καταστρέφονται κατά μέσο όρο σε μία μόνο εβδομάδα αυτό σημαίνει στην πράξη πως περισσότερα από 6 εκατομμύρια προϊόντα καταστρέφονται κάθε χρόνο από την εταιρεία. Το 2019, δημοσιογράφοι στη Γαλλία αποκάλυψαν πως η Amazon κατέστρεψε πάνω από 3 εκατομμύρια προϊόντα σε ένα έτος. Πηγή: newmoney.gr

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΝέα κατηγοριοποίηση χωρών – “Πράσινη” η Ελλάδα
Επόμενο άρθροΠαγκόσμιος συναγερμός για την μετάλλαξη ΔΕΛΤΑ – Εξαπλώθηκε σε 92 χώρες