Την ανέδειξε ως τη μεγαλύτερη και κορυφαία αεροπορική εταιρεία της Κύπρου

 

Η TUS Airways, η κορυφαία και μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της Κύπρου, ανακοινώνει αριθμό ρεκόρ επιβατών το 2022 με αύξηση άνω του 1.100% σε ολόκληρο το δίκτυο της TUS Airways συγκριτικά με το 2021. Κατά τη διάρκεια του έτους 2022, η αεροπορική εταιρεία πραγματοποίησε με επιτυχία πάνω από 600% περισσότερες πτήσεις από το προηγούμενο έτος και αύξησε τον στόλο της κατά 150% με την προσθήκη περισσότερων αεροσκαφών Airbus A320.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της TUS Airways, Ahmed Aly, δήλωσε: «Παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος του τουρισμού και των αεροπορικών ταξιδιών τα τελευταία χρόνια, η TUS Airways παρέμεινε αφοσιωμένη και σταθερή στην ανάπτυξη και υποστήριξη του τομέα των αεροπορικών ταξιδιών της Κύπρου και της Ανατολικής Μεσογείου, ενισχύοντας την περιφερειακή συνδεσιμότητα και αποτελώντας έναν αξιόλογο πυλώνα στο άνοιγμα νέων δρομολογίων και αγορών. Η TUS Airways πραγματοποίησε πρόσφατα σημαντική επένδυση σε υλικά περιουσιακά στοιχεία περίπου, των 20 εκατομμυρίων δολαρίων, πετυχαίνοντας να γίνει η μεγαλύτερη κυπριακή αεροπορική εταιρεία με βάση το μέγεθος του στόλου, τον αριθμό των προορισμών και τον αριθμό των επιβατών, μήνες μόλις μετά την επαναλειτουργία της στα τέλη του 2021. Αυτό δεν ήταν σε καμία περίπτωση εύκολο επίτευγμα και ήταν δυνατό μόνο μέσω της υποστήριξης των μετόχων μας. Στενές επαφές με τους συνεργάτες μας στον τομέα φιλοξενίας, τα Υπουργεία Μεταφορών και Τουρισμού της Κύπρου και φυσικά την αφοσίωση της φανταστικής ομάδας της αεροπορικής μας εταιρείας».

To 2022, η TUS Airways συνέβαλε σημαντικά στην ανάκαμψη του αριθμού επιβατών και τουριστών στο νησί. Παρά την αβεβαιότητα που δημιουργήθηκε από την πανδημία και την απώλεια μέσα σε μια νύχτα των αγορών της Ρωσίας και της Ουκρανίας, η αεροπορική εταιρεία ενήργησε γρήγορα για να υποστηρίξει τον κλάδο, πραγματοποιώντας ένα ποικίλο αλλά στοχευμένο δίκτυο δρομολογίων (προγραμματισμένα και ναυλωμένα) με αξιοσημείωτες επιτυχίες και επιτεύγματα, όπως:

  • Δουλεύοντας υπό το όραμα του Υφυπουργείου Τουρισμού για στόχευση της γαλλικής αγοράς, πραγματοποιώντας πτήσεις από το Παρίσι προς Λάρνακα και Πάφο – ήταν η πρώτη κυπριακή αεροπορική εταιρεία που το έπραξε εδώ και πολλά χρόνια.
  • Προσφέροντας τον μεγαλύτερο αριθμό θέσεων στην ισραηλινή αγορά το καλοκαίρι του 2022, πραγματοποιώντας έως και 6 καθημερινές πτήσεις μεταξύ Λάρνακας, Πάφου και Τελ Αβίβ και διαδραματίζοντας βασικό ρόλο για να γίνει το Ισραήλ, για πρώτη φορά, η τρίτη μεγαλύτερη αγορά τουρισμού στην Κύπρο .
  • Περαιτέρω διαφοροποίηση σε νέες (μη παραδοσιακές) αγορές με την πραγματοποίηση προγραμματισμένων και ναυλωμένων πτήσεων προς την Ισπανία, την Ιταλία, τη Σλοβακία και την Αυστρία.
  • Προσφέροντας απίστευτα ανταγωνιστικές τιμές σε όλο το δίκτυο για την τόνωση και την προσέλκυση επισκεπτών.
  • Επενδύοντας στην ανάπτυξη της κυπριακής αεροπορίας, όπως ρεκόρ προσλήψεων, εξελίξεις υποδομής, προγράμματα δόκιμων και εργασία σε πολλαπλά κοινά έργα με Κύπριους φορείς της αεροπορίας.
  • Διαδραματίζοντας εμβληματικό ρόλο στην υποστήριξη της χώρας μας όχι μόνο μέσω της παροχής δρομολογημένων και ναυλωμένων πτήσεων, αλλά και της πραγματοποίησης πτήσεων για λογαριασμό της κυπριακής κυβέρνησης και των κυπριακών ποδοσφαιρικών συλλόγων.
  • Αναγνωρίζοντας τον σημαντικό ρόλο που έχει η Κύπρος στην περιοχή, γράφοντας ιστορία και πραγματοποιώντας την πρώτη πτήση μεταξύ Κατάρ και Ισραήλ το Νοέμβριο του 2022.
  • Λαμβάνοντας στήριξη και αναγνώριση από τους πελάτες μας, τους συνεργάτες μας και διεθνή ινστιτούτα.

Το 2023 θα σηματοδοτήσει μία ακόμη συναρπαστική χρονιά για την TUS Airways, που ενισχύει και επεκτείνει το δίκτυό της από την Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο με περισσότερες πτήσεις και περισσότερους προορισμούς. Η αεροπορική εταιρεία θα συνεχίσει να εστιάζει στη σύνδεση της Κύπρου με περισσότερες νέες και αναδυόμενες αγορές και όχι σε αγορές πού πετούν άλλες αεροπορικές εταιρείες. Η TUS Airways στοχεύει να στηρίξει αγορές που όχι μόνο προσελκύουν διεθνείς επισκέπτες από νέες και μη εξυπηρετούμενες αγορές, αλλά που καλύπτουν και τις ανάγκες της κυπριακής αγοράς στα ταξίδια της – είτε πρόκειται για επαγγελματικούς λόγους, αναψυχής, εκπαίδευσης είτε για επίσκεψη σε οικογένειες.

Ο Ahmed Aly, δήλωσε: «Κοιτάζοντας το 2023, η TUS Airways βρίσκεται σε πολύ καλή θέση για να αξιοποιήσει τη μοναδική γεωγραφική θέση του νησιού στο σταυροδρόμι της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής, για να συνεχίσει να παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών και του τουρισμού στο νησί. Τις επόμενες εβδομάδες, θα ανακοινώσουμε περισσότερους συναρπαστικούς προορισμούς για το καλοκαίρι του 2023 που εξυπηρετούν έναν αριθμό ρεκόρ προορισμών. Ως η μεγαλύτερη κυπριακή αεροπορική εταιρεία, αυτή είναι η δέσμευσή μας στο όμορφο νησί μας, το να διασφαλίσουμε ότι θα γίνουμε βασικός πυλώνας του τουρισμού, της αεροπορίας και των επενδύσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.tusairways.com

TUS Airways: Η TUS Airways, που ξεκίνησε ξανά το 2021 ως σύγχρονη υβριδική αεροπορική εταιρεία, είναι η μεγαλύτερη, κυρίαρχη κυπριακή αεροπορική εταιρεία που διαχειρίζεται έναν ταχέως αναπτυσσόμενο στόλο σύγχρονων επιβατικών αεροσκαφών Airbus A320 σε ένα διαρκώς διευρυμένο δίκτυο προορισμών από το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας και από κομβικές πόλεις της Ανατολικής Μεσογείου. Η αεροπορική εταιρεία δεσμεύεται να βελτιώσει την εμπειρία των πελατών της αναπτύσσοντας τα προϊόντα της, ανακοινώνοντας νέους και συναρπαστικούς προορισμούς και προσφέροντας αληθινή κυπριακή φιλοξενία από τη στιγμή που κάνετε κράτηση.

Η TUS Airways βραβεύτηκε στα  Κυπριακά Βραβεία Τουρισμού 2021 στην κατηγορία «Στρατηγική & Καινοτομία» για τη δυναμική της επιστροφή μετά την πανδημία.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΟ Ηλίας Αντωνιάδης νέος Γενικός Διευθυντής της Red Wolf PR & Advertising Agency
Επόμενο άρθροΙνδία: 75 χρόνια ανεξαρτησίας και συμμετοχής στα Ηνωμένα Έθνη