Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών, η οποία τιμάται κάθε χρόνο στις 8 Ιουνίου, η GPM-HENKEL Ltd και το Dixan έφεραν εις πέρας ακόμα έναν καθαρισμό στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Καθάρισε σε βάθος». Την Τετάρτη 2 Ιουνίου, οι δύτες του Dixan βούτηξαν για άλλη μια φορά στα βαθιά και ανέσυραν κάθε λογής απορρίμματα από τον βυθό.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους οργανισμούς Cyprus Sustainable Tourism Initiative (CSTI) και Keep Our Sand and Sea Plastic Free με εθελοντές οι οποίοι ανέλαβαν τον παράκτιο καθαρισμό του Green Bay στον Πρωταρά, ενόσω οι δύτες του Dixan καθάριζαν τον βυθό.

Πιο συγκεκριμένα, ομάδα αποτελούμενη από 5 πιστοποιημένους δύτες του No Limit Scuba Training Centre και με την υποστήριξη του Scuba Diving Support Centre για παροχή εξοπλισμού, απάλλαξε τον βυθό από 216kg απορριμμάτων, ανάμεσα στα οποία ήταν καρέκλες, αλιευτικά εργαλεία, τενεκεδάκια, πλαστικά μπουκάλια, πλαστικές σακούλες, μεταλλικές αλυσίδες κ.α. Χαρακτηριστικό ήταν ότι σε κάποια από αυτά τα αντικείμενα βρέθηκαν θαλάσσιοι οργανισμοί, όπως μερικά μικρά χταπόδια που εντοπίστηκαν μέσα σε μπουκάλια και τα οποία στη συνέχεια ελευθερώθηκαν ξανά στη θάλασσα.

Κάθε καθαρισμός που υλοποιείται από την GPM-HENKEL Ltd και τους συνεργάτες της αποτελεί μέρος του περιβαλλοντικού προγράμματος του Dixan «Καθάρισε σε βάθος», το οποίο εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «για καλό» και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος. Αυτός είναι ο δεύτερος χρόνος του προγράμματος που ήδη έχει πετύχει την ανάσυρση ενός τόνου απορριμμάτων από τον βυθό των Κυπριακών θαλασσών.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΠαράνομοι οι έρανοι για κάλυψη θεραπειών στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο
Επόμενο άρθροbunq και Mastercard δίνουν την επιλογή ονόματος στην κάρτα