H bunq σε συνεργασία με τη Mastercard, γίνεται η πρώτη ευρωπαϊκή τράπεζα που προσφέρει τη δυνατότητα True Name™ σε όλη την Ευρώπη, υποστηρίζοντας τις τρανς και nonbinary κοινότητες

 

H Mastercard με υπερηφάνεια ανακοινώνει την επέκταση της δυνατότητας True Name™ σε όλη την Ευρώπη. Πλέον, μέσω του True Name™, οι κάτοχοι καρτών μπορούν να επιλέξουν εκείνοι το όνομα που θα αναγράφεται στην κάρτα τους, απαντώντας έτσι σε ένα καίριο ζήτημα για πολλά μέλη της LGBTQIA+ κοινότητας.

Ανταποκρινόμενη στην ανάγκη της LGBTQIA+ κοινότητας για αναγραφή του επιλεγμένου ονόματος στην κάρτα, η Mastercard παρουσίασε τη δυνατότητα True Name™ στο WorldPride, το 2019. Σε συνέχεια του επιτυχημένου λανσαρίσματος και διάθεσης του True Name™ από μεγάλες τράπεζες στις Η.Π.Α., η bunq θα είναι η πρώτη τράπεζα που θα το προσφέρει σε 30 ευρωπαϊκές χώρες*.

Για την τρανς και non-binary κοινότητα, το όνομα στην κάρτα μπορεί να αποτελέσει ένα υψηλής ευαισθησίας ζήτημα, καθώς μπορεί να μην αντικατοπτρίζει αυτό που πραγματικά είναι ο κάτοχος.

Επιπλέον, η επίσημη αλλαγή ονόματος μπορεί να είναι μια μακρά και επίπονη νομική διαδικασία. Η δυνατότητα True Name™ από την Mastercard έχει σχεδιαστεί για να αλλάξει την κατάσταση αυτή, επιτρέποντας στους κατόχους να παρουσιάζουν το όνομα που επιθυμούν στην κάρτα τους. Με άμεση ισχύ, οι δικαιούχοι κάτοχοι πιστωτικών και χρεωστικών καρτών bunq θα μπορούν να ζητήσουν μία νέα κάρτα, η οποία θα αναγράφει το όνομα της επιλογής τους.

Η προσβασιμότητα και η ενδυνάμωση είναι ζωτικής σημασίας για την κοινότητα LGBTQIA+. Σχεδόν το ένα τρίτο (32%) των ατόμων που έχουν δείξει ταυτότητες με όνομα ή φύλο που δεν ταιριάζουν με το παρουσιαστικό τους, ανέφερε αρνητικές εμπειρίες, όπως παρενόχληση, άρνηση παροχής υπηρεσιών ή / και επίθεση **.

«Στην Mastercard, υποστηρίζουμε την έννοια της συμπερίληψης και των ίσων ευκαιριών. Για τον λόγο αυτό προσφέρουμε τη δυνατότητα στους κατόχους καρτών να χρησιμοποιούν το όνομα που εκείνοι έχουν επιλέξει. Όλοι αξίζουν οικονομικά προϊόντα που να αντικατοπτρίζουν την πραγματική τους ταυτότητα», αναφέρει ο Mark Barnett, Πρόεδρος της Mastercard Europe. «Αυτό προσφέρει σημαντική ανακούφιση για τις τρανς και nonbinary κοινότητες, επιτρέποντας σε όλους να χρησιμοποιούν το πραγματικό τους όνομα με ασφάλεια, ευκολία και με υπερηφάνεια. Από την πλευρά μας, καλούμε όλες τις εταιρείες του κλάδου να εφαρμόσουν αυτά τα πρότυπα για όλες και όλους», συμπλήρωσε.

Ο Ali Niknam, Διευθύνων Σύμβουλος της bunq ανέφερε: «Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που γινόμαστε μέρος της ιστορίας! Στην bunq, πιστεύουμε στη δύναμη της διαφορετικότητας και σε όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου και ακόμη πιο πέρα. Με το True Name™, μια μικρή αλλαγή μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο: την ενδυνάμωση των ανθρώπων να είναι ελεύθεροι και να ζουν τη ζωή τους όπως εκείνοι θέλουν».

*Η δυνατότητα True Name™ θα είναι διαθέσιμη σε νέους και υφιστάμενους κατόχους καρτών bunq σε 30 αγορές: Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Βουλγαρία, Κροατία, Κυπριακή Δημοκρατία, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Νορβηγία και Ισλανδία. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η δυνατότητα True Name™ είναι διαθέσιμη σε υφιστάμενους κατόχους καρτών bunq.

** Πηγή: James, S. E., Herman, J. L., Rankin, S., Keisling, M., Mottet, L., & Anafi, M. (2016). The Report of the 2015 U.S. Transgender Survey. Washington, DC: National Center for Transgender Equality.

 

Σχετικά με την Mastercard

Η Mastercard (NYSE: MA), www.mastercard.com, είναι μια παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας που δραστηριοποιείται στο χώρο των πληρωμών. Αποστολή μας είναι η ενδυνάμωση και διασύνδεση της παγκόσμιας ψηφιακής οικονομίας, χωρίς αποκλεισμούς, προς όφελος όλων, με μεθόδους που κάνουν τις καθημερινές εμπορικές συναλλαγές πιο ασφαλείς, εύκολες και προσβάσιμες. Χρησιμοποιώντας ασφαλή δεδομένα και δίκτυα, λειτουργώντας με συνεργασίες και πάθος, τα προϊόντα και οι λύσεις μας υποστηρίζουν τους ιδιώτες, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τις κυβερνήσεις και τις επιχειρήσεις, στοχεύοντας στην μέγιστη αξιοποίηση της δυναμικής τους. Το ήθος μας, διαμορφώνει την κουλτούρα μας καθώς και όλες τις δράσεις που πραγματοποιούμε εντός και εκτός της εταιρείας, με στόχο τη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος που διέπεται από σεβασμό και αλληλοεκτίμηση. Μέσα από τη λειτουργία ενός δικτύου επεξεργασίας συναλλαγών σε περισσότερες από 210 χώρες και γεωγραφικές περιοχές, δημιουργούμε έναν βιώσιμο κόσμο, που προσφέρει σε όλους τους καταναλωτές δυνατότητες ανεκτίμητης αξίας. Συνδεθείτε μαζί μας για να μάθετε ακόμα περισσότερα για την καινοτομία και το αποτύπωμά μας: www.mastercard.cy |Twitter: @MastercardNews | Instagram: MastercardEurope|Facebook Mastercard | LinkedIn: linkedin.com/company/mastercard


Σχετικά με την bunq

Η bunq ιδρύθηκε το 2012 από τον Ali Niknam (1981), ο οποίος κατάφερε να πάρει την πρώτη ευρωπαϊκή τραπεζική άδεια εδώ και πάνω από 35 χρόνια. Ξεκίνησε με στόχο να αλλάξει ριζικά τον παραδοσιακό τραπεζικό κλάδο και ως ο μοναδικός επενδυτής, επένδυσε 73,8 εκατ. Ευρώ στην bunq. Σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο διαθέσιμο αριθμό καταθέσεων χρηστών της, η bunq  άγγιξε το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, με βάση τις καταθέσεις τον Απρίλιο του 2021. Το συνολικό ποσό των καταθέσεων χρηστών διπλασιάστηκε τόσο το 2019 όσο και το 2020 και καθημερινά αυξάνεται.

Η bunq διατίθεται προς το παρόν σε 30 ευρωπαϊκές αγορές: Ολλανδία, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Βουλγαρία, Κροατία, Κυπριακή Δημοκρατία, Τσεχική Δημοκρατία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία και Ισλανδία.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΤο Dixan βούτηξε στα βαθιά και γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών
Επόμενο άρθροΝέο βιβλίο “Μαθήματα Ζωής: 20 Συνεντεύξεις από Επώνυμους Έλληνες”