Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας (ΕΒΕΛ) χαιρετίζει με ιδιαίτερη ικανοποίηση τις εξαγγελίες για τα μέτρα στήριξης του Υπουργού Οικονομικών, Κωνσταντίνου Πετρίδη, προς ανάκαμψη του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας και ειδικότερα την εγκατάσταση της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου, στο κτήριο του Παρθεναγωγείου Φανερωμένης.

Σε συνάντηση του Υπουργού με τον Δήμαρχο Λευκωσίας, το ΕΒΕ Λευκωσίας και άλλους εμπλεκόμενους φορείς συζητήθηκε η αναζωογόνηση της εντός των τειχών Λευκωσίας.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λευκωσίας, Μιχάλης Μουσιούττας ευχαρίστησε τον κ. Πετρίδη για τις προσπάθειες που καταβάλλει για αναζωογόνηση του κέντρου και την επικείμενη συμφωνία για μεταφορά της Αρχιτεκτονικής Σχολής που αποτελούσε πάγιο αίτημα του ΕΒΕ Λευκωσίας.

Πρόκειται όπως είπε για μια εξαιρετικά σημαντική συμφωνία, η οποία θα αλλάξει άρδην τα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα στην περιοχή.

Ο κ. Μουσιούττας τόνισε ότι, βασικός πυλώνας για αναζωογόνηση της εντός των τειχών Λευκωσίας είναι η επιχειρηματικότητα και συγκεκριμένα η ύπαρξη βιώσιμων επιχειρήσεων.

Eίχαμε την χαρά να ακούσουμε όχι μόνο για σχεδιασμό αλλά για ακόμα ένα βήμα προς την υλοποίηση ενός στρατηγικού σχεδιασμού ο οποίος θα αυξήσει την επισκεψιμότητα στο κέντρο της Λευκωσίας και θα προσελκύσει επιχειρήσεις έτσι ώστε να υλοποιηθούν οι στόχοι της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, κατέληξε ο κ. Μουσιούττας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΜπήκε το νερό στο αυλάκι για το «Πληρώνω όσο Πετώ»
Επόμενο άρθροMetropolis Mall: Δείτε την ημερομηνία που “κλείδωσε” για το οpening – VIDEO