Το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο χαιρετίζει τη νέα πρωτοβουλία που ανέλαβε η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου, για την ψηφιοποίηση του συστήματος της συλλογής, ταυτοποίησης και επικαιροποίησης στοιχείων – client digital on-boarding & reviewing -, με την εθελούσια συμμετοχή των τραπεζικών ιδρυμάτων, με έδρα την Κύπρο.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία, έχει ως στόχο να βοηθήσει τους συντελεστές της πραγματικής οικονομίας, δηλαδή τις επιχειρήσεις, αυτοεργοδοτούμενους και νοικοκυριά, μειώνοντας τον χρόνο εμπλοκής τους σε τραπεζικές εργασίες και αναβαθμίζοντας αισθητά την ταχύτητα και ποιότητα της εξυπηρέτησής τους.

Η εξέλιξη αυτή, θα βελτιώσει παράλληλα και την αποδοτικότητα των τραπεζικών υπηρεσιών, τηρώντας τους σχετικούς ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Συγχαίρουμε την Κεντρική Τράπεζα Κύπρου και τον Διοικητή της, Κωνσταντίνο Ηροδότου, καθώς με την ολοκλήρωση του Έργου, θα πραγματοποιηθεί ένα σημαντικό βήμα για τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό του κυπριακού τραπεζικού συστήματος, που θα συμβάλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και επιχειρήσεων και θα δώσει περαιτέρω στήριξη στην πραγματική οικονομία.

Η εφαρμογή τέτοιας λύσης στο σύνολο του τραπεζικού συστήματος αναμένεται να παράσχει και συγκριτικό πλεονέκτημα στην Κύπρο έναντι άλλων χωρών.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΠοια η άποψη των δικηγόρων για τη Δικαιοσύνη στην Κύπρο; Αποκαλυπτική έρευνα
Επόμενο άρθροFestive Afternoon Tea στο Colors Café του Four Seasons