Όσο ζει και… βουίζει θα χαρίζει ζωή. Χωρίς μέλισσες, όμως, το ανθρώπινο είδος –και όχι μόνο– κινδυνεύει με αφανισμό. Πιστεύετε πως είναι υπερβολή; Δυστυχώς, δεν είναι. H αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων και η ανεξέλεγκτη ανθρώπινη δραστηριότητα οδήγησαν στην εξαφάνιση ενός σημαντικού ποσοστού άγριων επικονιαστών. Τι λέτε; Μήπως ήρθε η στιγμή να δούμε το θέμα σοβαρότερα και να δράσουμε αποτρεπτικά;

Με ευκαιρία την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαΐου, η εταιρεία «Όρος Μαχαιρά», μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες μελιού στην Κύπρο, διοργανώνει για άλλη μία χρονιά την εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησηςSave the Bee, η οποία θα υλοποιηθεί το επόμενο διάστημα σε υπεραγορές σε όλη την Κύπρο. Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, η εταιρεία θα ενημερώνει το κοινό για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η μέλισσα, αλλά και για τη σημασία της στην ισορροπία των οικοσυστημάτων. Απώτερος στόχος είναι η προστασία της μέλισσας: αυτού του ακούραστου και εργατικού εντόμου που χαρίζει τους πολύτιμους θησαυρούς του στην ανθρωπότητα και συμβάλλει θεαματικά στη βιοποικιλότητα.

Είναι καθήκον όλων μας, λοιπόν, να βοηθήσουμε τη μέλισσα να επιβιώσει, ώστε να συνεχίσει να μας παρέχει όλα τα θρεπτικά και θεραπευτικά παράγωγά της. Πώς; Υπάρχουν πολλοί τρόποι. Ένας από αυτούς είναι να φυτεύουμε στον κήπο μας φυτά φιλικά προς τις μέλισσες.

Με την εκστρατεία Save the Beeτο καταναλωτικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παίρνει δώρο με κάθε συσκευασία «Όρος Μαχαιρά» Μέλι Ανθέων 480 γρ. Squeeze ένα φακελάκι με σπόρους εποχής. Κι επειδή ο Μάιος είναι ο μήνας των λουλουδιών, το φακελάκι με τους σπόρους δεν πρέπει να μείνει κάπου ξεχασμένο, αλλά όσοι και όσες το πάρουν στα χέρια τους είναι σημαντικό να το ανοίξουν και να φυτέψουν τους σπόρους μέσα σε γλάστρες. Με αυτόν ακριβώς τον τρόπο θα δημιουργήσουν ένα φιλικό περιβάλλον για τη μέλισσα!

Η πρώτη ενέργεια θα γίνει σε συνεργασία με τις Υπεραγορές Αλφαμέγα από τις 18 μέχρι και τις 31 Μαΐου 2023. Η ίδια ενέργεια θα λάβει χώρα και σε άλλες υπεραγορές, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν σε εύθετο χρόνο.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με την εκστρατεία Save the Beeμπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της εταιρείας: www.orosmaxaira.com.

Το βραβευμένο κυπριακό μέλι «Όρος Μαχαιρά» διανέμει στην Κύπρο η Laiko Cosmos Trading Ltd.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΦιλανθρωπική συναυλία αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας για το TELETHON
Επόμενο άρθροNoesis, το απόλυτο spot στην Λάρνακα, από το πρωί μέχρι το βράδυ