Τα τελευταία χρόνια ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελούσε στρατηγικό στόχο για τον τραπεζικό τομέα ευρύτερα. Ένα χρόνο μετά την εκδήλωση της πανδημίας, με γοργά βήματα, αυτός ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι πλέον πραγματικότητα κάνοντας τις τραπεζικές συναλλαγές πιο εύκολες από ποτέ.

Τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, τα lockdowns και η ανάγκη για προστασία τόσο των πελατών όσο και του προσωπικού των τραπεζών, λειτούργησαν ως επιταχυντές για την ψηφιοποίηση των λειτουργιών των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Άλματα προόδου προς την κατεύθυνση του ψηφιακού της μετασχηματισμού έκανε η Ελληνική Τράπεζα στη διάρκεια της πανδημίας

Ειδικά η Ελληνική Τράπεζα φαίνεται να έκανε άλματα προόδου στην ψηφιακής της μετεξέλιξη. Δρώντας ταχύτατα και με αποφασιστικότητα με την εκδήλωση της πανδημίας, εφάρμοσε καινοτόμες ψηφιακές λύσεις και πλέον προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, οι οποίες υποκαθιστούν την ανάγκη για φυσική παρουσία στα καταστήματα, διασφαλίζοντας την προστασία της δημόσιας υγεία, αλλά και την εξοικονόμηση χρόνου και πόρων.

Πρόσφατα, η Τράπεζα λάνσαρε το ανανεωμένο της Mobile App, μια εφαρμογή με φιλικό και ξεκάθαρο σχεδιασμό. Κύριο χαρακτηριστικό της καινούργιας εφαρμογής της Ελληνικής Τράπεζας, είναι η δυνατότητα πραγματοποίησης πληρωμών με Contact Pay, μέσω του οποίου ο χρήστης μπορεί να αποστείλει ή να λάβει χρήματα από και προς τις αποθηκευμένες επαφές του κινητού του και από και προς λογαριασμούς της Ελληνικής Τράπεζας.

Όλες αυτές οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες και μέσω του Hellenic Bank Web Banking, το οποίο επιπρόσθετα, προσφέρει τη δυνατότητα διεκπεραίωσης ενεργειών όπως η παραγγελία βιβλιαρίων επιταγών, η υποβολή αιτήσεων για δημιουργία λογαριασμών, δάνειων και ασφαλιστικών προϊόντων, η μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό και η ρύθμιση προθεσμιακών καταθέσεων, με απόλυτη ασφάλεια.

Επιπλέον, οι κάτοχοι καρτών Visa και Mastercard της Ελληνικής Τράπεζας, μπορούν να πραγματοποιούν πληρωμές τοποθετώντας το κινητό τους πάνω από ένα τερματικό, αποφεύγοντας έτσι οποιαδήποτε επαφή με μετρητά, μέσω της εφαρμογής Apple Pay (για iPhone) και Hellenic Bank Wallet (για Android).

Μείνετε CONNECT

Συχνά εκφράζεται η ανησυχία ότι η αυξανόμενη χρήση της τεχνολογίας στην ζωή μας θα δημιουργήσει πολίτες δύο ταχυτήτων: αυτούς που μπορούν με ευκολία να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και αυτούς που αδυνατούν να ακολουθήσουν τις εξελίξεις γιατί δεν έχουν εξοικειωθεί με την τεχνολογία και δεν έχουν τις απαραίτητες ψηφιακές γνώσεις.

Προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση, η Ελληνική Τράπεζα, εισήγαγε τα Connect Corners. Πρόκειται για ειδικά διαμορφωμένους χώρους εντός των καταστημάτων όπου οι πελάτες της Ελληνικής Τράπεζας μπορούν να εκπαιδευτούν στη χρήση των ψηφιακών καναλιών. Στα Connect Corners οι πελάτες μπορούν, μέσω μιας απλής διαδικασίας να λάβουν εκπαίδευση από το εξειδικευμένο προσωπικό «Meeters – Greeters», στη χρήση των ψηφιακών καναλιών Hellenic Bank Web Banking και Mobile App.

Παράλληλα με την εκπαίδευση των πελατών της, η Ελληνική Τράπεζα απλοποίησε και τη διαδικασία έκδοσης χρεωστικής κάρτας, η οποία γίνεται με τη συμπλήρωση μίας απλής αίτησης, για να κάνουν οι πελάτες τις συναλλαγές τους εύκολα και γρήγορα μέσω των αναβαθμισμένων ΑΤΜ, αποφεύγοντας τις ουρές στα καταστήματα. «Ο ψηφιακός μετασχηματισμός ήταν και είναι κορυφαίος στρατηγικός στόχος για τον Οργανισμό μας. Η έναρξη της πανδημίας μας ανάγκασε να επιταχύνουμε αλλαγές που προγραμματίζαμε όσον αφορά την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών μας. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί ο κόσμος αγκάλιασε αυτές τις αλλαγές, κάτι που επιβεβαιώνει την ετοιμότητα και την προθυμία του κοινού να εκμεταλλευτεί τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η ψηφιακή οικονομία, όπως η εξοικονόμηση χρόνου, πόρων αλλά και η αποτελεσματικότητα», δηλώνει ο Γιώργος Σκλάβος, Επικεφαλής της υπηρεσίας Εταιρικής Ταυτότητας & Επικοινωνίας της Ελληνικής Τράπεζας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροEurovision εν μέσω πανδημίας – Έτσι θα γίνει ο διαγωνισμός τον Μάϊο
Επόμενο άρθροΑυτό το σπίτι διεκδικεί το βραβείο σύγχρονης αρχιτεκτονικής Mies van der Rohe