Ξεκίνησε η 4η φάση της Δημόσιας Διαβούλευσης με την κοινωνία των πολιτών

 

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας ανακοίνωσε την έναρξη της 4ης Φάσης της δημόσιας διαβούλευσης  για τη διαμόρφωση ενός στρατηγικού οράματος της Κυπριακής Ναυτιλίας για τα επόμενα χρόνια η οποία απευθύνεται στη κοινωνία των πολιτών.

Οι 3 φάσεις που προηγήθηκαν αφορούσαν την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις παγκόσμιες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η βιομηχανία και απευθυνόταν σε όλες τις κατηγορίες επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται  στην ναυτιλία.

Στην τρέχουσα φάση το Υφυπουργείο Ναυτιλίας καλεί την κοινωνία των πολιτών να επισκεφθεί την ιστοσελίδα της διαβούλευσης www.cyshippingstrategy.com και να ενημερωθεί για τα χαρακτηριστικά, τη δυναμική και τις προοπτικές του τομέα στην χώρα μας. Η κατάθεση απόψεων από τους πολίτες και οργανωμένα σύνολα θα βοηθήσει το Υφυπουργείο να αξιολογήσει  και να αναθεωρήσει την προσέγγιση των δραστηριοτήτων του προς όφελος του παράκτιου οικοσυστήματος και κατ’ επέκταση της παράκτιας οικονομίας. Η συνδρομή των πολιτών  σε αυτό το στάδιο της διαδικασίας θα επιτρέψει στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας να έχει καλύτερη εικόνα της αγοράς και των θεμάτων τα οποία την απασχολούν, ούτως ώστε να διαμορφώσει τη στρατηγική του και να αναπτύξει τις  δράσεις εκείνες που θα βοηθήσουν  την αντιμετώπιση προβλημάτων και τη δημιουργία προοπτικής περαιτέρω προόδου και ανάπτυξης.  Επισημαίνεται πως οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν απόψεις και για τις πρώτες 3 φάσεις της διαβούλευσης στην προαναφερθείσα ιστοσελίδα.

Στα πλαίσια της Δημόσιας Διαβούλευσης με την Κοινωνία των Πολιτών το Υφυπουργείο Ναυτιλίας ήδη διοργανώνει εκδηλώσεις  με οργανωμένα σύνολα φορείς και ενδιαφερόμενα μέρη. Το προηγούμενο Σάββατο 22 Μαΐου 2021 ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ.Βασίλης Δημητριάδης είχε συνάντηση με το Οικολογικό Σωματείο Θαλάσσιων Αθλημάτων. Ο Υφυπουργός συζήτησε με τα μέλη του σωματείου ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη του ναυταθλητισμού στην χώρα μας καθώς και την καλλιέργεια θαλάσσιας κουλτούρας στους συμπολίτες μας. Παράλληλα έγινε ανταλλαγή απόψεων για διάφορα θέματα και δρομολόγηση δράσεων προώθησης θαλάσσιων επαγγελμάτων και αθλημάτων!

Εκ μέρους του Οικολογικού Σωματείου Θαλάσσιων αθλημάτων ο Πρόεδρος του κ. Σάββας Σαμψών χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες του Υφυπουργείου Ναυτιλίας  οι οποίες δίνουν λόγο και ρόλο στους ανθρώπους που ζουν καθημερινά τη θάλασσα.

Η Δημόσια Διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του Ιουνίου 2021.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΜ. Μιχαήλ: Ο ΚΟΠΕ δεν είχε αρμοδιότητες για ΚΕΠ
Επόμενο άρθροΑναβαθμισμένη η συνεργασία ΟΠΑΠ Κύπρου και ΚΟΕ ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων