Οι ειδοποιήσεις αντικαθιστούν τα SMS για ενημέρωση διενέργειας συναλλαγών.

 

Συνεχίζοντας την εισαγωγή και εφαρμογή τεχνολογικών λύσεων που διευκολύνουν και συνάμα ενισχύουν την ασφάλεια των πελατών της, η Τράπεζα Κύπρου προχωρεί σε ακόμα μία κίνηση. Πλέον, οι πελάτες της Τράπεζας, θα ενημερώνονται με Ειδοποίηση (Push Notification) και όχι με γραπτό μήνυμα (SMS), μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής τους με την κάρτα.

Τι είναι τα Push Notifications; Τα Push Notifications είναι μια ειδοποίηση, ένα μήνυμα που εμφανίζεται στο κινητό. Οι εκδότες εφαρμογών (applications) μπορούν να τις στείλουν ανά πάσα στιγμή και οι χρήστες δεν χρειάζεται να βρίσκονται στην εφαρμογή για να τις λαμβάνουν. Με αυτό το τρόπο ειδοποιούνται για κύριες ειδήσεις, τις τελευταίες αθλητικές βαθμολογίες, προσφορές για προϊόντα και άλλα πολλά.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη ενδυναμώνει την εμπειρία του χρήστη και παράλληλα το επίπεδο ασφάλειας των συναλλαγών, αφού τα Push Notifications έχουν κάποια χαρακτηριστικά και δυνατότητες που δεν έχουν τα SMS. Για παράδειγμα, τα Push Notifications είναι κρυπτογραφημένα μηνύματα σε αντίθεση με τα SMS. Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε να αποστείλει Push Notification σε ένα κινητό, σε αντίθεση με το SMS, που το μόνο που χρειάζεται ο αποστολέας είναι να γνωρίζει τον αριθμό του τηλεφώνου. Άλλωστε, είναι πλέον συχνό φαινόμενο οι περιπτώσεις που επιτήδειοι αποστέλλουν μηνύματα, προσποιούμενοι τραπεζικά ιδρύματα ή εμπόρους, καταφέρνοντας έτσι να αποσπάσουν ευαίσθητες πληροφορίες, όπως τις λεπτομέρειες καρτών από τους κατόχους τους.

Πέραν από τα θέματα ασφάλειας όμως, η Τράπεζα Κύπρου επιδιώκει την αποδοτική και άμεση ενημέρωση των πελάτων της, αφού ο χρόνος αποστολής και λήψης μίας ειδοποίησης είναι σημαντικά πιο γρήγορος από τον αντίστοιχο ενός SMS. Από την πλευρά του, ο πελάτης μπορεί να διατηρεί αρχείο των ειδοποιήσεων στην εφαρμογή του, αντίστοιχα όπως διατηρεί αρχείο με τις συναλλαγές του.

Σημειώνεται πως οι πελάτες της Τράπεζας, οι οποίοι δεν έχουν εγκατεστημένη την εφαρμογή της 1Bank στο κινητό τους, θα συνεχίσουν να ενημερώνονται μέσω μηνυμάτων SMS.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΛέγεται «Smart Media Planning» και αλλάζει το παιχνίδι
Επόμενο άρθροΕτήσια αύξηση 15.0% για το δείκτη ΣΠΟΔ