Η TUS Airways ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή μιας στρατηγικής επενδυτικής συμφωνίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με τον όμιλο Holiday Lines, ιδιοκτήτη της ελληνικής αεροπορικής εταιρείας Bluebird Airways, η οποία αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο στην πορεία της εταιρείας μας.

Με την ολοκλήρωση της συμφωνίας, ο όμιλος Holiday Lines, καθώς και οι υφιστάμενοι μέτοχοι, κ. κ. Ken Woolley και Global Knafaim Leasing Ltd, θα κατέχουν ίσο αριθμό μετοχών της TUS Airways. Εδραιώνοντας μία στρατηγική σχέση, η οποία διευρύνει το όραμα της TUS με την συνεργασία τριών αεροπορικών φορέων.  Η συμμαχία αυτή υπόσχεται οφέλη από εμπορικές ευκαιρίες στην Κύπρο, την Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και συνέργειες που θα φέρουν στην TUS πρωτοφανή πλεονεκτήματα.

Ο όμιλος Holiday Lines, που ανήκει στους Ami Cohen & Arnon Englander, είναι ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους στον τομέα του τουρισμού, αναψυχής και διοργάνωσης ταξιδιών σε όλη τη Μεσόγειο και την Ευρώπη. Ο όμιλος περιλαμβάνει την ελληνική αεροπορική εταιρεία Bluebird Airways, με έδρα το Ηράκλειο, καθώς και εταιρείες τεχνολογίας αιχμής. Η στρατηγική αυτή επένδυση οδηγεί την TUS Airways σε μια εποχή πρωτοφανούς δυναμικής ανάπτυξης.

Επιπλέον, η συνεργασία προσδίδει εξαιρετική προοπτική ανάπτυξης για την αεροπορική και τουριστική βιομηχανία της Κύπρου, ενώ παράλληλα προωθεί την οικονομική και επενδυτική δραστηριότητα και αναδεικνύει το νησί ως έναν ακόμα πιο ελκυστικό προορισμό. Η συνεργασία ευθυγραμμίζεται με εθνικές στρατηγικές επιδιώξεις, καθιστώντας την Κύπρο αξιόλογο αεροπορικό κόμβο και προορισμό για αξέχαστες ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Επιπρόσθετα, η TUS Airways προσβλέπει σε μια ενισχυμένη παρουσία στην Κύπρο, την Ελλάδα, το Ισραήλ και σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς και σε νέες ευκαιρίες για την ανάπτυξη εξατομικευμένων πακέτων διακοπών για τους πολύτιμους επιβάτες της. Με την εξασφάλιση της κανονιστικής έγκρισης, η TUS Airways και η Bluebird Airways θα είναι σε θέση να συνεργαστούν και να προσφέρουν στους επιβάτες τους διευρυμένες επιλογές, εξαιρετικές υπηρεσίες και ένα ενισχυμένο δίκτυο με βελτιωμένη συνδεσιμότητα σε όλη την περιοχή.

Χαιρετίζοντας αυτό το σημαντικό επίτευγμα, ο Ahmed Aly, CEO της TUS Airways, δήλωσε: «Η συνεργασία αυτή με τον όμιλο Holiday Lines αλλάζει τα δεδομένα στις μεσογειακές αερομεταφορές. Η ανακοίνωση εξασφαλίζει ένα ευοίωνο μέλλον για την TUS Airways, τοποθετώντας μας σε μια μοναδική θέση μέσα σε μια ισχυρή και αξιόλογη αεροπορική οικογένεια. Καλωσορίζοντας τον όμιλο Holiday Lines ως νέο επενδυτή, αποκτούμε έναν στρατηγικό εταίρο με καινοτόμες επιχειρήσεις που αγκαλιάζουν τις εμπορικές μας δραστηριότητες και με τον οποίο μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα για επιτυχία. Η ταλαντούχα και αφοσιωμένη ομάδα μας ήταν η ραχοκοκαλιά της επιτυχίας μας και αυτό το εγχείρημα εξασφαλίζει ένα καλύτερο μέλλον τόσο για τους εργαζομένους μας όσο και για την TUS Airways στο σύνολό της».


Πληροφορίες σχετικά με τους σημερινούς μετόχους της TUS Airways: 

Η Global Wings Leasing Ltd αποτελεί μέρος του ομίλου Wings Group, που δραστηριοποιείται στον τομέα της μίσθωσης αεροσκαφών και ανήκει στον όμιλο αεροπορικών μετοχών Knafaim. Η εταιρεία κατέχει μερίδιο στην κυπριακή αεροπορική εταιρεία, TUS Airways, το οποίο θα είναι στη βάση ίσου μεριδίου με τους άλλους δύο μετόχους μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον όμιλο Holiday Lines. 

Ο κ. Kenneth Woolley είναι Κύπριος – Αμερικανός υπήκοος και ο ιδρυτικός μέτοχος της TUS Airways από το 2015. Η υποστήριξή του, υπήρξε καθοριστική καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας της εταιρείας, ειδικά στην αντιμετώπιση των μοναδικών προκλήσεων στις παγκόσμιες αερομεταφορές, τα τελευταία χρόνια. Ο κ. Woolley είναι διακεκριμένος επιχειρηματίας διεθνούς εμβέλειας και έχει ιδρύσει με επιτυχία εταιρείες σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένων – μεταξύ άλλων – των ακινήτων, της τεχνολογίας, των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων, της παραγωγής τροφίμων και φυσικά της αεροπορικής βιομηχανίας, με πλειοψηφική συμμετοχή στον κορυφαίο αερομεταφορέα των ΗΠΑ, Eastern Airlines.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΗ καύση ξύλου προκαλεί ατμοσφαιρική ρύπανση σύμφωνα με έρευνα του ΙΚυ
Επόμενο άρθροΒραβεία Έρευνας ΙδΕΚ: Οι μεγάλοι νικητές που ξεχώρισαν για το επιστημονικό τους έργο