Το πιο σκληροτράχηλο και πιο διάσημο μοντέλο της Mercedes, είναι η G-Class. Η επόμενη γενιά της είναι προ των πυλών και θα είναι αμιγώς ηλεκτρική με εντυπωσιακές δυνατότητες.

Στο Las Vegas όπου έλαβε χώρα η έκθεση τεχνολογίας CES, η Mercedes έβαλε στην κεντρική λεωφόρο 4 προπαραγωγής μοντέλα EQG, τα οποία πραγματοποίησαν με τέλειο συγχρονισμό, παράλληλες επιτόπιες περιστροφές 360 μοιρών.

Η Mercedes EQG μπορεί να περιστραφεί 360 μοίρες επιτόπου, χάρη στη χρήση ενός ηλεκτροκινητήρα σε κάθε τροχό. Με αυτόν τον τρόπο το SUV μπορεί να περιστρέφεται γύρω από τον άξονά του.

Αν και πρόκειται για διαφημιστικό κόλπο, είναι αρκετά εντυπωσιακό. Οι οδηγοί βρίσκουν το σωστό συγχρονισμό ώστε να περιστρέφονται ταυτόχρονα προς την ίδια περίπου κατεύθυνση με το αποτέλεσμα να γίνεται viral.

Η εταιρεία καθιστά επίσης σαφές ότι το SUV χρησιμοποιεί ανεξάρτητη μπροστινή ανάρτηση και άκαμπτο πίσω άξονα. Πατάει  πάνω σε πλατφόρμα αμαξώματος-πλαισίου ειδικά για EV και χρησιμοποιεί πάνελ κάτω από το αμάξωμα από carbon-kevlar για την προστασία των εξαρτημάτων του συστήματος μετάδοσης κίνησης.

Οι λεπτομέρειες για το σύστημα κίνησης δεν είναι ακόμα επίσημα γνωστές. Οι τέσσερις ηλεκτροκινητήρες φέρονται να αποδίδουν μεταξύ 600 και 670 ίππων με την αυτονομία να είναι περίπου στα 480χλμ. Πηγή: flash.gr

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΑυτά είναι τα δύο θεματικά πάρκα της Eksagon Exhibitions που έρχονται στο Nicosia Mall
Επόμενο άρθροΤα εμβόλια κατά του κορωνοϊου έσωσαν τουλάχιστον 1,4 εκ. ζωές στην Ευρώπη