Το βίντεο δύο νήπιων αδελφών από το 2007, που έγινε viral στο YouTube, πουλήθηκε ως «NFT» έναντι σχεδόν 761.000 δολαρίων, 14 ολόκληρα χρόνια μετά.

Το βίντεο με τίτλο «Charlie Bit My Finger», που έχει συγκεντρώσει 883 εκατομμύρια θεάσεις στο Youtube, πουλήθηκε από την οικογένεια Ντέιβις-Καρ σε μια δημοπρασία στην αγορά των NFT ή «non-fungible tokens».

Αυτές οι «μη ανταλλάξιμες μάρκες» επιτρέπουν να συνδεθεί με ένα πιστοποιητικό αυθεντικότητας κάθε ψηφιακό αντικείμενο, είτε πρόκειται για μια φωτογραφία, μια εικόνα, ένα animation, ένα βίντεο, ένα μουσικό κομμάτι ή ακόμα και ένα άρθρο.

Το κλάμα του μικρού Χάρι που έγινε viral

Σε αυτό το βίντεο, διαρκείας 55 δευτερολέπτων, βλέπουμε έναν μικρό Βρετανό, τον Χάρι, να κρατά στην αγκαλιά του τον μικρό του αδελφό, Τσάρλι. Το σκηνικό παίρνει «δραματική» τροπή, όταν ο πρώτος βάζει τον δείκτη του στο στόμα του μωρού και προς μεγάλη έκπληξή του ο Τσάρλι κλείνει το στόμα του, δαγκώνοντάς το. Τότε, ο Χάρι λέει τις δύο φράσεις που ενθουσίασαν τους χρήστες του διαδικτύου: «Εεε, Τσάρλι» και «Τσάρλι, αυτό με πόνεσε πραγματικά».

Ακόμα κι αν το βίντεο αυτό, της δεκαετίας του 2000, είναι ένα από τα δημοφιλέστερα στην ιστορία του Youtube, σύντομα θα αποσυρθεί από την πλατφόρμα.

Τα δύο αδέλφια επαναλαμβάνουν το βίντεο 10 χρόνια μετά

Η οικογένεια ανακοίνωσε πως θα το διαγράψει μετά την πώλησή του, χθες, εξηγώντας πως ο νικητής της δημοπρασίας θα γίνει «ο μοναδικός ιδιοκτήτης αυτού του αξιαγάπητου κομματιού της ιστορίας του διαδικτύου», ακόμα κι αν το βίντεο έχει σίγουρα αντιγραφεί, διαμοιραστεί και αναδημοσιευθεί πολλές φορές στο διαδίκτυο.

11 προσφορές για το viral βίντεο των ‘00s

Κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας, 11 λογαριασμοί έκαναν προσφορά, όμως μεταξύ δύο χρηστών κρίθηκαν όλα: του «mememaster» και του «3fmusic», με τον τελευταίο να επικρατεί με μια προσφορά 760.999 δολαρίων.

Η συλλογή των NFT είναι μια τάση, η δημοφιλία της οποίας εκτινάχθηκε τον περασμένο χρόνο, καθώς δύο δισεκατομμύρια δολάρια άλλαξαν χέρια σε αυτήν την αγορά, μονάχα το πρώτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τον ειδικό ιστότοπο NonFungible.com. Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΕπικίνδυνα καλλυντικά στην αγορά
Επόμενο άρθροΔ. Παπαδάκης: Προκαλεί η Τουρκία με τη βάση drones στα κατεχόμενα