Ο Ευρωβουλευτής της Πολιτικής Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Δημήτρης Παπαδάκης, κατέθεσε γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σχετικά με τη λειτουργία μόνιμης βάσης για την εγκατάσταση τουρκικών εξοπλισμένων και μη εξοπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) στο στρατιωτικό παράνομο αεροδρόμιο, στο κατεχόμενο Λευκόνοικο.

“Πρόκειται για νέα προκλητική ενέργεια εκ μέρους της Τουρκίας η οποία επηρεάζει την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και υπονομεύει την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού”

Μάλιστα, τα εγκαίνια προβλέπονται να γίνουν στις 20 Ιουλίου, από τον ίδιο Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, στην 47η επέτειο της τουρκικής εισβολής. Όπως τόνισε ο κ. Παπαδάκης, πρόκειται για νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας οι οποίες επηρεάζουν την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και υπονομεύουν την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού.

Ο Ευρωβουλευτής υπογραμμίζει στη γραπτή του ερώτηση ότι η Τουρκία επαναλαμβάνει μονομερείς ενέργειες και παραβατική συμπεριφορά που θίγουν τα συμφέροντα κρατών-μελών της Ε.Ε. και ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε τι ενέργειες σκοπεύει να προβεί για την αποτροπή των παραπάνω παράνομων ενεργειών στην κατεχόμενη Κύπρο.

Επιπλέον, ο κ. Παπαδάκης ζητά να μάθει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εάν σκοπεύει να προτείνει την επίσημη αναστολή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, όπως ζητήθηκε στην τελευταία Έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Τουρκία, δεδομένης της όλο και μεγαλύτερης αποστασιοποίησης της Τουρκίας από τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΞεκαρδιστικό viral βίντεο πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι $760.000  
Επόμενο άρθροΑναβαθμίζεται ο στόλος της SKY express – Και 5ο “πράσινο” Airbus