Έκκληση ΠΑΣΥΕΠΕΚ να οριστεί άμεσα ημερομηνία έναρξης διοργάνωσης γαμήλιων εκδηλώσεων

 

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Επαγγελματιών Εκδηλώσεων (ΠΑΣΥΕΠΕΚ) – μέλος της Ομοσπονδίας εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) απευθύνει έκκληση προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβει έτσι ώστε το Υπουργείο Υγείας να ορίσει άμεσα ημερομηνία έναρξης διοργάνωσης γαμήλιων εκδηλώσεων (ή/και βαφτίσεων).

Ο ΠΑΣΥΕΠΕΚ σε ανακοίνωση του θεωρεί αδιανόητο ενώ συμφωνήθηκε, από τις 17 Φεβρουαρίου, να οριστεί οδικός χάρτης έναρξης των γαμήλιων εκδηλώσεων με ημερομηνία ορόσημο την 1η Μαΐου, εντούτοις ακόμη το Υπουργείο δεν έχει ανακοινώσει οτιδήποτε.

Η διοργάνωση μιας γαμήλιας εκδήλωσης απαιτεί τουλάχιστον τρεις μήνες προεργασία με αποτέλεσμα, οι επιχειρήσεις του κλάδου αλλά και χιλιάδες ζευγάρια και οικογένειες να βρίσκονται σε απόγνωση. Είναι αυτονόητο ότι αν υπάρξει πρόσθετη καθυστέρηση στην ανακοίνωση ημερομηνίας έναρξης των γαμήλιων εκδηλώσεων θα χαθεί ολόκληρη η χρονιά και η ευθύνη θα βαραίνει αποκλειστικά το Υπουργείο Υγείας.

Παρά τις έντονες προσπάθειες του ΠΑΣΥΕΠΕΚ να πείσει τα νέα ζευγάρια ότι υπάρχει πρόθεση από το Υπουργείο Υγείας, λόγω του εμβολιαστικού προγράμματος, να επιτρέψει τη διοργάνωση γαμήλιων εκδηλώσεων από τον Μάιο, εντούτοις δεν μπορεί να αποτρέψει την κατάσταση αφού το ίδιο το κράτος φαίνεται ότι δεν αφουγκράζεται τη σοβαρότητα του θέματος.

Ο ΠΑΣΥΕΠΕΚ το μόνο που ζητά είναι το Υπουργείο Υγείας να ανακοινώσει ότι θα επιτρέψει τη διοργάνωση γαμήλιων εκδηλώσεων από τον Μάιο (σύμφωνα και με τις δημόσιες δηλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας) εάν και εφόσον το εμβολιαστικό πρόγραμμα συνεχιστεί κανονικά και η επιδημιολογική εικόνα της χώρας το επιτρέπει.

Τα μέλη του ΠΑΣΥΕΠΕΚ έχουν πληγεί όσο λίγες επιχειρήσεις από την πανδημία με τεράστιες οικονομικές ζημιές, αλλά παρόλα αυτά αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα της κατάστασης και έχουν στηρίξει τις οποιεσδήποτε αποφάσεις της κυβέρνησης. Δεν μπορούν όμως να βλέπουν ακόμη μια χρονιά να χάνεται και το Υπουργείο υγείας να αρνείται να ανακοινώσει τις προθέσεις του.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΕ.K: Στα €8.58 δις το υπό διαχείριση ενεργητικό των Συλλογικών Επενδύσεων
Επόμενο άρθροΥπ. Παιδείας: Η Επανάσταση άλλαξε την μοίρα του σύγχρονου Ελληνισμού