HuaweΗ Huawei Κύπρου, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και συνεισφοράς στην εκπαίδευση του τόπου, προσφέρει μέσα από το πρόγραμμα Seeds for the Future Scholarships, υποτροφίες σε  προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές/τριες. Τη Δευτέρα 18 Απριλίου, ο General Manager της Huawei Κύπρου κ. Wu Hao, παρέδωσε υποτροφίες του προγράμματος για πρώτη χρονιά στην Κύπρο, σε 9 φοιτητές/τριες του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Εκ μέρος του ΤΕΠΑΚ, ο Πρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, ευχαρίστησε τον κ. Wu Hao και κατ’ επέκταση τη Huawei Κύπρου, για την συνεισφορά τους, αναφέροντας  τα εξής: «Είναι μεγάλη τιμή για το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου μια συνεργασία με εταιρεία όπως η Huawei. Το Πανεπιστήμιο είναι ανοιχτό για να διερευνήσει περισσότερες ευκαιρίες για μελλοντική συνεργασία. Μας ενδιαφέρει να προσφέρουμε στους φοιτητές/τριές μας ευκαιρίες που προσθέτουν στη γνώση και τις εμπειρίες ζωής τους, όπως για παράδειγμα πρακτική άσκηση, εκπαιδευτικά ταξίδια και ευκαιρίες να εργαστούν σε πραγματικά τεχνολογικά έργα».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο πρέσβης της Κίνας Α.Ε. LIU Yantao ο οποίος συνεχάρη τους φοιτητές/τριες και ανάφερε ότι: «Αυτό είναι μια απόδειξη της ακαδημαϊκής αριστείας. Είμαστε πολύ περήφανοι για εσάς. Ελπίζω αυτή η μέρα να γίνει η αφετηρία για την καριέρα σας ως επαγγελματίες του τομέα Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ΤΠΕ). Ως παγκόσμιος ηγέτης στον κλάδο ΤΠΕ, η Huawei είναι αφοσιωμένη στην παροχή ψηφιακών λύσεων για την ενδυνάμωση της πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης. Η μυστική συνταγή για την επιτυχία της Huawei είναι η καινοτομία. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας, η Huawei έχει υποβάλει τις περισσότερες αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας τα τελευταία χρόνια.»

Ο General Manager της Huawei Κύπρου κ. Wu Hao δήλωσε: «Είμαι πολύ περήφανος για αυτή την ευκαιρία που μας έχει δοθεί από το ΤΕΠΑΚ να συνεργαστούμε μέσα από το πρόγραμμα των υποτροφιών. Θα ήθελα να συγχαρώ τους φοιτητές και φοιτήτριες που έλαβαν την υποτροφία. Οι υποτροφίες είναι μια οικονομική βοήθεια και ένα κίνητρο τα οποία έχουν χρονική διάρκεια, το μέλλον των φοιτητών/τριων όμως είναι διαχρονικό. Ελπίζουμε ότι η συνεισφορά μας θα δώσει κίνητρο στους φοιτητές/τριες να καινοτομήσουν αλλά και να αναπτύξουν περαιτέρω τις δυνατότητές τους».

Το πρόγραμμα υποτροφιών της Huawei Κύπρου, εμπίπτει στο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα Seeds for the Future, που διοργανώνεται  από τον Όμιλο της Huawei στις κεντρικές εγκαταστάσεις του στην Κίνα. Λόγω της πανδημίας, τα τελευταία δύο χρόνια, το πρόγραμμα διεξάγεται διαδικτυακά. Το πρόγραμμα, στο οποίο συμμετέχουν φοιτητές/τριες από την Κύπρο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, παρέχει την ευκαιρία εκπαίδευσης από κορυφαίους επαγγελματίες του κλάδου, σχετικά με τεχνολογίες αιχμής, ενημέρωση για το τεχνολογικό οικοσύστημα της Κίνας, αλλά και εξερεύνηση του κινέζικου πολιτισμού. Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι από το 2016 η εταιρεία συνεργάζεται στενά με το Πανεπιστήμιο Κύπρου με το οποίο έχει υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας για θέματα εκπαίδευσης, τεχνολογίας και πληροφορικής.

 

 

Σχετικά με τον Όμιλο Huawei: Ο Όμιλος Huawei ιδρύθηκε το 1987 και αποτελεί κορυφαίο παγκόσμιο πάροχο υποδομών, έξυπνων συσκευών και Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT). Παγκοσμίως, οι 195.000 εργαζόμενοι της Huawei δεσμεύονται να δημιουργήσουν τη μέγιστη δυνατή αξία για εταιρείες τηλεπικοινωνιών, επιχειρήσεις και καταναλωτές. Οι καινοτομικές λύσεις, προϊόντα και υπηρεσίες Πληροφορικής & Επικοινωνιών της Huawei χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 170 χώρες, εξυπηρετώντας πάνω από τρία δισεκατομμύρια άτομα σε όλο τον κόσμο.

Το όραμα και η αποστολή μας είναι να φέρουμε έναν πλήρως συνδεδεμένο ψηφιακό κόσμο σε κάθε άτομο, σπίτι και οργανισμό. Για να το επιτύχουμε, θα προωθήσουμε την δια-συνδεσιμότητα και θα καταστήσουμε δυνατή την ίση πρόσβαση σε όλα τα δίκτυα. Θα παρέχουμε το Cloud και την Tεχνητή Nοημοσύνη (AI) και στις τέσσερις γωνιές της γης για ανώτερη υπολογιστική ισχύ όπου και όταν αυτή είναι αναγκαία. Θα δημιουργήσουμε ψηφιακές πλατφόρμες για να βοηθήσουμε όλες τις βιομηχανίες και τους οργανισμούς να γίνουν πιο ευέλικτοι, αποτελεσματικοί και δυναμικοί. Θα επαναπροσδιορίσουμε την εμπειρία χρήστη με το AI, καθιστώντας την πιο εξατομικευμένη σε όλες τις πτυχές της ζωής των χρηστών, είτε βρίσκονται στο σπίτι, στο γραφείο ή εν κινήσει.

Στην Κύπρο, η Huawei ηγείται των Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT).  Στον τομέα των Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων η Huawei παρέχει  συνεχώς, σε όλους τους παρόχους, ανταγωνιστικά, καινοτόμα και αδιάλειπτα δίκτυα σταθερής και κινητής τηλεφωνίας υψηλών ταχυτήτων, καθώς και τεχνογνωσία προστιθέμενης αξίας με σημαντικά οφέλη για τη χώρα. Στον τομέα των Εταιρικών/Επιχειρηματικών πελατών, η Huawei  εισάγει ψηφιακές, καινοτόμες ιδέες και πυλωτικές εφαρμογές τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Τέλος, στον  τομέα των Καταναλωτικών Προϊόντων η Huawei  διαθέτει μεγάλη ποικιλία έξυπνων συσκευών.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΧρυσή Βράβευση για το BookYourWeddingDay.com
Επόμενο άρθροΗ παγίδα του Greenwashing για τις επιχειρήσεις