TUI airlines με περισσότερες από 3,300 πτήσεις από και προς την Κύπρο

Τη στιγμή που ξεκινά η καλοκαιρινή σεζόν, η Κύπρος αποκτά νέο «ιπτάμενο» πρεσβευτή. Η Λάρνακα, η πιο σημαντική περιοχή της Κύπρου για τους παραθεριστές της TUΙ από όλο τον κόσμο, δίνει το όνομά της στο νέο Boeing 737-8 της TUI fly. Η υποδοχή του αεροσκάφους, με αριθμό πτήσης Χ3 4564, έγινε με υδάτινη αψίδα απ’ την πυροσβεστική υπηρεσία του αεροδρομίου Λάρνακας και στη συνέχεια έλαβε το όνομά του από την Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου. Περίπου 50 καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, και ο Αντιδήμαρχος Λάρνακας, Ιάσωνας Ιασωνίδης, παρευρέθηκαν στην τελετή ονομασίας.

«Το Boeing 737-8 Larnaca είναι ένας πρεσβευτής της Κύπρου και της TUI σε όλη την Ευρώπη. Ύστερα από δυο χρόνια πανδημίας, οι άνθρωποι έχουν ήδη έτοιμες βαλίτσες και θέλουν να ταξιδέψουν τόσο την άνοιξη όσο και το καλοκαίρι. Αυτό θα ωφελήσει τις χώρες της νότιας Ευρώπης, οι οποίες επλήγησαν ιδιαίτερα από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Τα πράγματα βελτιώνονται για ξενοδοχεία, οικογενειακές επιχειρήσεις και για πολλούς συνεργάτες που συνεργάζονται μαζί μας έτσι ώστε να παρέχουμε καλές διακοπές στους επισκέπτες. Η TUI είναι ο στρατηγικός εταίρος για χώρες στη Νότια Ευρώπη -συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου, όπου βρισκόμαστε για δεκαετίες- με την επιτυχημένη κοινοπραξία μας και τις δικές μας ξενοδοχειακές επωνυμίες όπως Atlantica, Robinson, TUI Blue και τα κρουαζιερόπλοιά μας από την TUI Cruises, Hapag- Lloyd και Marella. Η TUI θέτει πάντα τον πήχη και θα συνεχίσει να το κάνει, για την ανάπτυξη προορισμών με ποιότητα, εξυπηρέτηση και περισσότερη βιωσιμότητα. Αυτό ισχύει και για το αεροσκάφος: Το Larnaca είναι ένα από τα πιο σύγχρονα αεροσκάφη με χαμηλές εκπομπές CO2. Οι επενδύσεις σε σύγχρονα αεροσκάφη αποτελούν ουσιαστικό μέρος της ατζέντας βιωσιμότητας της TUI εδώ και χρόνια. Το 2022, θέλουμε να φέρουμε περισσότερους επισκέπτες στο νησί, ειδικά από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, και έτσι να συμβάλουμε σημαντικά στην επιτυχία του τουρισμού στην Κύπρο. Καλωσορίζουμε, λοιπόν, τον ιπτάμενο πρεσβευτή μας Larnaca στην οικογένεια της TUI», δήλωσε  ο Fritz Joussen, CEO της TUI Group, κατά την τελετή ονομασίας στο αεροδρόμιο.

Η TUI είναι ηγέτης στην κυπριακή αγορά προσφέροντας πτήσεις στο νησί από έντεκα ευρωπαϊκές αγορές

«Είναι μεγάλη η χαρά μου που είμαι νονά αλλά και που επιλέχθηκα να ευλογήσω την καλή τύχη του Boeing 737-8, το οποίο φέρει το όνομα της πόλης μας, Λάρνακα. Η TUI είναι παρούσα στην Κύπρο εδώ και αρκετά χρόνια και οι μακροχρόνιες σχέσεις της εταιρείας με τη χώρα μας δεν είναι μόνο ζωτικής σημασίας για τον τουριστικό τομέα αλλά βοηθούν στη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας του νησιού στις διεθνείς αγορές. Θα ήθελα να συγχαρώ την TUI για τις επιχειρήσεις και το έργο της στην Κύπρο και να την ευχαριστώ που με προσκάλεσαν να είμαι παρούσα τελετή ονομασίας», ανέφερε η Αννίτα Δημητρίου, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στην Κύπρο.

Η Ελένη Καλογήρου, Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports τόνισε: «Είναι τιμή μας που ένας μακροχρόνιος συνεργάτης όπως η TUI επέλεξε να ονομάσει ένα από τα αεροσκάφη της με το όνομα της πόλης της Λάρνακας, κάτι που φανερώνει τις ισχυρές σχέσεις μεταξύ της TUI και της Κύπρου, δείχνοντας έτσι και την εμπιστοσύνη για τον προορισμό».

Η Κύπρος και η TUI συνδέονται με μια μακροχρόνια συνεργασία για πέντε δεκαετίες. Με περίπου 500.000 επισκέπτες ετησίως, η TUI είναι ηγέτης στην κυπριακή αγορά προσφέροντας πτήσεις στο νησί από έντεκα ευρωπαϊκές αγορές. Ο όμιλος λειτουργεί 19 ξενοδοχεία ιδιωτικής επωνυμίας, εκ των οποίων 14 στη Λάρνακα και πέντε στην Πάφο. Στρατηγικός της συνεργάτης είναι η κορυφαία κυπριακή αλυσίδα ξενοδοχείων Atlantica. Επτά ξενοδοχεία TUI Blue αποτελούν επίσης μέρος του χαρτοφυλακίου της. Σημαντική μνεία όμως πρέπει να γίνει και στο Robinson Cyprus, που άνοιξε πέρσι. Το κλαμπ βρίσκεται σε μια μεγάλη αμμώδη παραλία και προσφέρει την ιδανική ατμόσφαιρα διακοπών για οικογένειες και ζευγάρια. Συνολικά, η TUI προσφέρει περισσότερα από 330 ξενοδοχεία στην Κύπρο και έχει στενές συνεργασίες με τοπικούς ξενοδόχους. Το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου εξακολουθεί να έχει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης και διαδραματίζει όλο και πιο σημαντικό ρόλο στα ταξιδιωτικά σχέδια των Γερμανών.

Η TUI είχε ήδη επεκτείνει την προσφορά πτήσεων με δική της αεροπορική εταιρεία από τη Γερμανία τα τελευταία χρόνια. Από τον Απρίλιο, οι απευθείας πτήσεις της TUI fly θα απογειώνονται και πάλι από το Ανόβερο, το Ντίσελντορφ και τη Φρανκφούρτη προς τη Λάρνακα. Συνολικά, όλες οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου TUI θα προσφέρουν περισσότερες από 3.300 πτήσεις από και προς την Κύπρο το καλοκαίρι του 2022 με τη μεγαλύτερη προσφορά από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία. Πρόσθετες πτήσεις με συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρείες είναι διαθέσιμες από τη Λειψία, την Κολωνία, τη Στουτγάρδη, το Μόναχο και το Βερολίνο.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΚορωνοϊός: Ιδού οι νέες χαλαρώσεις που θα τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα
Επόμενο άρθροΤρέξε στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού με έκπτωση 50%