Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται και στα πληκτρολόγια – Το κουμπί που αλλάζει όλα όσα ξέραμε

Να αλλάξει όλα όσα… ξέραμε μέχρι τώρα στα πληκτρολόγια, αποφάσισε η Microsoft καθώς ανακοίνωσε πως θα προσθέσει άλλο ένα κουμπί.

Ο λόγος για το πλήκτρο Copilot, το οποίο έρχεται να προστεθεί στα πληκτρολόγια των επερχόμενων υπολογιστών με Windows και θα είναι ουσιαστικός ο εικονικός βοηθός Τεχνητής Νοημοσύνης.

Αυτή η προσθήκη είναι η πρώτη σημαντική αλλαγή στο πληκτρολόγιο των Windows, από την εισαγωγή του πλήκτρου Windows το 1994 για την προβολή του μενού Έναρξη.

Το Copilot στα Windows θα χρησιμοποιεί μοντέλα Τεχνητής Νοημοσύνης από την OpenAI, την εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το δημοφιλές chatbot ChatGPT και υποστηρίζεται από τη Microsoft.

Θα μπορεί να συνθέσει κείμενο που θα μοιάζει να έχει βγει από ανθρώπινο χέρι, με λίγες λέξεις που θα γράφει ο χρήστης. Παράλληλα, οι χρήστες θα μπορούν να του ζητήσουν να γράφει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, να απαντά σε ερωτήσεις, να δημιουργεί εικόνες και να ενεργοποιεί τις λειτουργίες του υπολογιστή.

Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις που θα χρησιμοποιούν το Copilot, θα μπορούν να λάβουν αποσπάσματα των συνομιλιών στο Teams και να λάβουν βοήθεια για τη σύνταξη εγγράφων στο Word.

Πού χρησιμοποιείται ήδη το Copilot

Η Microsoft έχει αρχίσει να παρέχει το Copilot σε υπολογιστές με Windows 10, το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα στον κόσμο, καθώς και για Windows 11. Οι χρήστες μπορούν να κρατήσουν πατημένο το πλήκτρο Windows και να πιέσουν το πλήκτρο C για να καλέσουν το Copilot, κάτι που θα αλλάξει με τον ερχομό των νέων πληκτρολογίων.

Όπως αναφέρει το CNBC, παρόλο που τα Windows δεν είναι η «μονοκρατορία» που ήταν στο παρελθόν, η Microsoft εξακολουθεί να αντλεί περίπου το 10% των εσόδων της από το λειτουργικό σύστημα, επομένως ο,τιδήποτε μπορεί να κάνει για να προκαλέσει ένα κύμα αναβαθμίσεων υπολογιστή θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των εσόδων.

Την ίδια ώρα, εταιρείες όπως η Dell και η HP έχουν θέσει στόχο να πουλήσουν ανταλλακτικά για αναβαθμίσεις, σε υπολογιστές που αγόρασαν καταναλωτές, φοιτητές και εταιρείες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid. Η βιομηχανία της τεχνολογίας έχει συμφωνήσει σε έναν όρο που ονομάζεται AI PC, που συχνά σημαίνει ότι υπάρχουν ειδικά εξαρτήματα τσιπ μέσα σε συσκευές για την εκτέλεση υπολογιστικά απαιτητικών μοντέλων, και είναι πιο αποτελεσματικά από αυτά που κατασκευάστηκαν από «συμβατικό» πυρίτιο.

 

Οι βελτιώσεις σε Windows, υπολογιστές και σε επίπεδο τσιπ θα κάνουν το 2024 «τη χρονιά του AI PC», έγραψε χαρακτηριστικά ο Yusuf Mehdi, επικεφαλής του τομέα των Windows της Microsoft, σε μια ανάρτηση του.

Οι κατασκευαστές συσκευών θα επιδείξουν υπολογιστές με το πλήκτρο Copilot πριν από τη διάσκεψη CES στο Λας Βέγκας την επόμενη εβδομάδα, εν όψει της διάθεσης τους προς τους καταναλωτές που θα ξεκινήσει αργότερα αυτόν τον μήνα. Το νέο πλήκτρο θα υπάρχει στους προσεχείς υπολογιστές Microsoft Surface, ανέφερε ο Mehdi.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το πλήκτρο Copilot θα αντικαταστήσει το πλήκτρο Μενού ή το δεξί πλήκτρο Ctrl, ανέφερε η Microsoft. Ορισμένα μεγαλύτερα πληκτρολόγια υπολογιστές θα έχουν αρκετό χώρο τόσο για το κλειδί Copilot όσο και για το δεξί κλειδί Control, πρόσθεσε η Microsoft. Πηγή: flash.gr

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΠαρουσιάστρια ειδήσεων βγήκε στον «αέρα» με όπλο στην τσέπη και έγινε viral
Επόμενο άρθροΚλίντον, Τραμπ και πρίγκιπας Άντριου στη δημοσιευμένη λίστα Έπσταϊν