Ο Γκόρντον Ράμσεϊ μοιράστηκε πρόσφατα τις σκέψεις του για το φαγητό σε εστιατόρια, αποκαλύπτοντας τους τέσσερις βασικούς κανόνες του για μια επιτυχημένη εμπειρία.

Ο διάσημος σεφ, γνωστός για τις φλογερές τηλεοπτικές εμφανίσεις του σε εκπομπές όπως τα Hell’s Kitchen και Masterchef, συμβούλευσε αρχικά τους πελάτες να είναι προσεκτικοί όταν συναντούν εστιατόρια που κάνουν υπερβολικούς ισχυρισμούς για την ποιότητα του φαγητού τους χωρίς να έχουν ουσιαστικά στοιχεία για να τους υποστηρίξουν. Όροι όπως «διάσημο» ή «το καλύτερο στη χώρα» του προκαλούν αρνητικά συναισθήματα όπως είπε στην Daily Mail, με αποτέλεσμα να αμφισβητεί την αξιοπιστία τους.

Δεύτερον, ο Ράμσεϊ προσέφερε μια συμβουλή εξοικονόμησης χρημάτων για τους λάτρεις του κρασιού. Ο σεφ προτείνει να ζητούν τη λίστα «bin end», η οποία περιλαμβάνει μπουκάλια με κατεστραμμένες ετικέτες ή χρονιές με χαμηλές πωλήσεις.

Τέλος, αποκάλυψε και το μοναδικό πιάτο που δεν παραγγέλνει ποτέ σε ένα εστιατόριο.

Όπως δήλωσε ο Ράμσεϊ δεν θα παραγγείλει ποτέ κάποιο πιάτο που αναφέρεται ως «σπέσιαλ» ή το «πιάτο της ημέρας», αφού σκοπός των εστιατορίων είναι να δοθούν το συντομότερο δυνατό. Χωρίς να αμφισβητεί τα εστιατόρια που όντως τα σπέσιαλ πιάτα τους είναι φρέσκα, ο Γκόρντον Ράμσεϊ συμβουλεύει να ρωτάτε τον σερβιτόρο αν η σούπα που παρουσιάζεται ως σπέσιαλ, είναι η ίδια με τη χθεσινή σούπα που σέρβιρε το μαγαζί.

Τέλος, μοιράστηκε μια επιπλέον συμβουλή για όσους δειπνούν έξω για μια ρομαντική βραδιά: κλείστε τραπέζι τριών ατόμων για να μειώσετε τις πιθανότητες να καθίσετε σε μια ανεπιθύμητη γωνιά.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΙδΕΚ: €10 εκ. για ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων που θα ενισχύσουν τον τομέα της Ενέργειας
Επόμενο άρθροΟ Κιμ Γιονγκ Ουν «παίζει» με δορυφορικές φωτογραφίες του Λευκού Οίκου