Έτοιμη;! Βουίζει η σιωπή.

Ανάσα. Άγκυρα.

Φοβάμαι. Μην φοβάσαι.

Μπορείς. Μπορώ;

Κλείσε τα μάτια σου. Τα σφάλισα.

Ανάσα.

Άγκυρα.

Πήδα…

Και πήδηξα… Και τότε είδα τη ζωή να αναδύεται από τον πυθμένα της ύπαρξης μου.

 

Όπως πολύ εύστοχα αποτυπώνεται στα λόγια της συγγραφέως, Σάντης Αντωνίου, η έκθεση τέχνης της εικαστικού Έλενας Τσιγαρίδου, με τίτλο ‘Dive’, αποτελεί φόρο τιμής στα μακροβούτια της ζωής. Ξεκίνησε ως εσωτερική ανάγκη για παιχνίδι και διασκέδαση ενώ τελικά οι ‘βουτιές’ μετουσιώθηκαν σε μια επαναστατική πράξη απέναντι στους περιορισμούς των καιρών. Σύμφωνα με την καλλιτέχνη, η σειρά είναι βιογραφική και άμεσα συνδεδεμένη με τη γυναικεία ταυτότητα. Δηλώνει την επιθυμία της για αμφίδρομη επικοινωνία και έκφραση συναισθημάτων.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο Αλμύρα την Παρασκευή, 9 Ιουλίου 2021, στις 7:30 μ.μ.. Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 9 Αυγούστου 2021. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε στο 26 888700.

Λίγα λόγια για την εικαστικό: Η εικαστικός Έλενα Τσιγαρίδου είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Καλών Τεχνών της Ρώμης (Academia di Belle Arti). Εργάζεται ως καθηγήτρια Τέχνης και Σχεδιασμού στην Αμερικανική Ακαδημία Λάρνακας (American Academy Private School). Χαρακτηριστικό των έργων της είναι η λεπτομερής μελέτη και παρακολούθηση του αντικειμένου, με απώτερο στόχο τη διέγερση των αισθήσεων, των αναμνήσεων και της αναζήτησης, φιλτραρισμένα μέσα από εμπειρίες και γνωριμίες. Έργα της φιλοξενήθηκαν σε πολλές εκθέσεις στην Κύπρο, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και το Ντουμπάι, ενώ πολλά από αυτά ανήκουν πλέον σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Κύπρο, τις ΗΠΑ, το Βέλγιο, την Ιταλία και την Ελλάδα – όπως, μεταξύ άλλων, το Μουσείο Φρυσίρα στην Αθήνα.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΔεν μπαίνει κανένας στην Κύπρο με Rapid Test
Επόμενο άρθροΟ Μιχάλης Σπανός αποχωρεί από το Δ.Σ. της Green Dot