Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας  διοργανώνει εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με την ασφαλή και υπεύθυνη χρήση σκαφών αναψυχής αλλά και την προστασία του παράκτιου οικοσυστήματος. Η έναρξη της εκστρατείας που φέρει τον τίτλο ‘’Enjoy our seas safely & responsibly’’ θα λάβει χώρα στην Λεμεσό στο Οικολογικό Σωματείο θαλάσσιων αθλημάτων ανάμεσα στους  Ναυτικούς  Ομίλους Λεμεσού και Αμμοχώστου το Σάββατο 03/07 μεταξύ των ωρών 13:00-15:00.

Στην παραλία θα βρίσκονται ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ.Βασίλης Δημητριάδης μαζί με στελέχη του Υφυπουργείου Ναυτιλίας όπου θα διαφωτίσουν τους πολίτες σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά την Υπεύθυνη θαλάσσια ψυχαγωγία και τον σεβασμό στο θαλάσσιο περιβάλλον. To Υφυπουργείο έχει ήδη προβεί στον σχεδιασμό ηλεκτρονικού εντύπου το οποίο θα κοινοποιείται στους λουόμενους μέσω QR CODΕ ενώ θα υπάρχει και ζωντανή εκπομπή από Παγκύπριο Ραδιοφωνικό σταθμό για την αναμετάδοση των μηνυμάτων της εκστρατείας.  Σημειώνεται ότι η εκστρατεία ενημέρωσης θα επεκταθεί σε όλες τις παράλιες πόλεις της Κύπρου και ιδιαίτερα στα σημεία που ενοικιάζονται ταχύπλοα σκάφη.

Η θάλασσα καλύπτει περίπου το 75% της επιφάνειας του πλανήτη και αποτελεί τη σημαντικότερη πηγή οξυγόνου αλλά και αναντικατάστατη πηγή τροφή, μέσο διακίνησης αγαθών και αναψυχής ενώ παράλληλα αποτελεί αστείρευτη πηγή ανάπτυξης. Η χρήση των σκαφών αναψυχής και γενικότερα η κάθε θαλάσσια δραστηριότητα θα πρέπει να γίνεται με πλήρη υπευθυνότητα, σεβασμό και αγάπη στην θάλασσα και το οικοσύστημα της. Επιπλέον η ασφαλής χρήση σκαφών ψυχαγωγίας αλλά και ή τήρηση των κανόνων τόσο από τους Χειριστές αλλά και τους λουόμενους μειώνει τα θαλάσσια ατυχήματα.

Το Υφυπουργείο Ναυτιλίας καλεί την κοινωνία των πολιτών να συμμετάσχει στην εκδήλωση που μεταξύ άλλων στοχεύει και στην καλλιέργεια συνείδησης για τα παράκτια οικοσυστήματα, την ενίσχυση της θαλάσσιας κουλτούρας στην κοινωνία ούτως ώστε να στρέψουμε την θαλάσσια δραστηριότητα σε κατευθύνσεις που θα θέτουν τις βάσεις εκείνες για την περαιτέρω ανάπτυξη της γαλάζιας οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι το Υφυπουργείο διεξάγει δημόσια διαβούλευση για διαμόρφωση στρατηγικού οράματος για την Κυπριακή Ναυτιλία καθώς και θεμάτων που άπτονται της γαλάζιας ανάπτυξης. Οι συμπολίτες μας μπορούν να καταθέσουν απόψεις μέσω του ιστότοπου www.cyshippingstrategy.com

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΝέο Toyota Yaris Cross Hybrid: Σύντομα στην Κύπρο, διαθέσιμο για παραγγελία
Επόμενο άρθροRyanair – Έξι νέοι προορισμοί από Κύπρο με τιμές από €19,99