Το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) κήρυξε το 2021 ως έτος Δια Βίου Μάθησης προγραμματίζοντας δεκάδες σεμινάρια και άλλες εκδηλώσεις που απευθύνονται ευρέως προς τα 16,000 περίπου μέλη όλων των επαγγελματικών κλάδων που είναι εγγεγραμμένα στο Επιμελητήριο.

Οι περισσότερες εκπαιδευτικές δράσεις είναι δωρεάν ή με συμβολικό ποσό συμμετοχής

Το ΕΤΕΚ, μέσα από την 30ετή εμπειρία του, αναγνωρίζει τη σημασία της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης των μελών του και παρά τις δυσκολίες που επιβάλλουν τα υγειονομικά μέτρα προστασίας από την πανδημία Covid-19, ξεκίνησε από τον Φεβρουάριο του 2021, με μεγάλη επιτυχία, την υλοποίηση του «Έτους Δια Βίου Μάθησης», με διαδικτυακές εκδηλώσεις. Στόχος είναι, εφόσον οι συνθήκες της πανδημίας το επιτρέψουν, οι εκδηλώσεις διεξάγονται στο Εκπαιδευτικό Κέντρο ΕΤΕΚ ή σε άλλους χώρους εκδηλώσεων με ταυτόχρονη διαδυκτιακή προβολή.

Εξάλλου, η ειδική ομάδα εργασίας του ΕΤΕΚ, η οποία ανέλαβε από τα τέλη του 2020, την υλοποίηση του «Έτους Δια Βίου Μάθησης, απευθύνει πρόσκληση προς τα μέλη του Επιμελητηρίου, επιτροπές, οργανώσεις και επαγγελματικούς φορείς, να υποβάλουν εισηγήσεις (ομιλητές/εισηγητές και πρόγραμμα) για πιθανές εκδηλώσεις για εμπλουτισμό των εκπαιδευτικών εκδηλώσεων που διοργανώνει.

Η συντονίστρια της ομάδας εργασίας που ανέλαβε τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων, Β’ Αντιπρόεδρος του ΕΤΕΚ, κ. Ελίζα Βασιλείου, ανέφερε ότι όσα μέλη του ΕΤΕΚ παρακολουθούν τα σεμινάρια θα αποκτούν σχετικά πιστοποιητικά, προκειμένου να καλλιεργηθεί κουλτούρα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης μεταξύ των μελών. Η κ. Βασιλείου τόνισε, επίσης, ότι «για να έχει νόημα η δράση για την ανακήρυξη του 2021 ως έτους δια βίου μάθησης  μεγάλος αριθμός σεμιναρίων, ημερίδων και διαλέξεων γίνονται εντελώς δωρεάν ή με ένα συμβολικό ποσό συμμετοχής».

Όλες οι εκδηλώσεις ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα του ΕΤΕΚ (www.etek.org.cy) καθώς και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Επιμελητηρίου, Facebook, Linkedin και Instagram. Επιπρόσθετα σχετική ενημέρωση για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα γίνεται και στην εβδομαδιαία ενημέρωση που λαμβάνουν τα μέλη του ΕΤΕΚ μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (newsletter).

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΟ Oliver Gatzke νέος CEO της Ελληνικής Τράπεζας
Επόμενο άρθροSmall Business Support – Το νέο σχέδιο της Primetel για τις μικρές επιχειρήσεις