Στο διορισμό του Oliver Gatzke ως νέου Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας και Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, αποφάσισε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας.

Ο κ. Oliver Gatzke ήταν, μέχρι τον Αύγουστο του περασμένου χρόνου, ο Ανώτατος Οικονομικός Διευθυντής και Ανώτατος Διευθυντής Τεχνολογίας της Ευρωπαϊκής συστημικής Τράπεζας, Hamburg Commercial Bank AG (πρώην HSH Nordbank AG), όπου επικεντρώθηκε στη χρηματοδότηση, την Πληροφορική / ψηφιοποίηση, τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και τη διαχείριση εγκαταστάσεων. Είχε ενταχθεί στην HSH Nordbank AG το 2013 ως Οικονομικός Διευθυντής και ακολούθως ως Ανώτατος Οικονομικός Διευθυντής, συν-επικεφαλής της πρώτης ιδιωτικοποίησης μιας κρατικής Τράπεζας στη Γερμανία σε διεθνείς χρηματοοικονομικούς επενδυτές.

Προηγουμένως, είχε εργαστεί για δεκαέξι χρόνια στον Ελεγκτικό Οίκο KPMG AG στη Γερμανία ως Συνέταιρος Χρηματοοικονομικών Συναλλαγών & Αναδιαρθρώσεων από το 2007 (με απόσπαση στην KPMG Λονδίνου, Ηνωμένο Βασίλειο), ως (Ανώτερος) Διευθυντής Συναλλαγών & Αναδιαρθρώσεων από το 2001 (με απόσπαση στην KPMG Σικάγο, ΗΠΑ) και ως Βοηθός Διευθυντής Εταιρικής Χρηματοδότησης από το 1997.

Ο κ. O. Gatzke έχει αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου στη Γερμανία με πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (with Honours). Προηγουμένως, απέκτησε τον τίτλο του Τραπεζίτη του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αμβούργου κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής του στη Deutsche Bank AG Hamburg (1989-1996).

Ο διορισμός του κ. O. Gatzke υπόκειται στην έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας / Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου. Εν τω μεταξύ, τα καθήκοντα του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή συνεχίζουν να εκτελούνται από τον κ. Φοίβο Στασόπουλο, Γενικό Διευθυντή, Διεύθυνση Επιχειρήσεων.

Πιο κάτω στοιχεία που απέστειλε ξη τράπεζα σχετικά με το νέο της CEO  

Η εμπειρία του νέου CEO αντανακλά τους στρατηγικούς στόχους της Τράπεζας: Να είναι, δηλαδή, ένας αξιόπιστος συνεργάτης για τους πελάτες της στην Κύπρο και το εξωτερικό, διασφαλίζοντας επικερδή δανεισμό, βελτίωση της ποιότητας του χαρτοφυλακίου και των περιουσιακών στοιχείων της Τράπεζας, καθώς και τη μετεξέλιξή της.

Διαθέτει διεθνή εμπειρία ως συνέταιρος σε εταιρεία Big Four (KPMG) και πιο πρόσφατα ως CFO/CTO γερμανική συστημική τράπεζα (Hamburg Commercial Bank ) όπου ηγήθηκε της πρώτης ιδιωτικοποίησης κρατικής τράπεζας στη Γερμανία σε συνεργασία με διεθνείς επενδυτές.

Διαθέτει τις ικανότητες, την τεχνογνωσία και την εμπειρογνωμοσύνη για να ηγηθεί της επιχειρησιακής και ψηφιακής μεταμόρφωσης της Ελληνικής Τράπεζας.

Με πλούσια εμπειρία στην εταιρική διακυβέρνηση και με πολύ καλή δικτύωση στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στην Φρανκφούρτη και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες.

Είναι σε θέση να συνεργαστεί με σημαντικούς παράγοντες και εμπλεκόμενα μέρη όπως οι διεθνείς επενδυτές αλλά και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Προσωπικά στοιχεία: Γερμανός, 52 ετών, παντρεμένος με τρία παιδιά, διαμένει στο Αμβούργο και σύντομα θα μετακομίσει στην Κύπρο.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΣτοματική υγεία: Το Α και το Ω
Επόμενο άρθροΕΤΕΚ: Έτος δια βίου μάθησης το 2021