Κέρδη μετά από φόρους €40.1.εκ και περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών δεικτών της παρουσίασε η Eurobank Κύπρου για το 2020.

Συγκεκριμένα η Eurobank Cyprus Ltd (Eurobank Κύπρου) για το 2020 παρουσίασε:

  • Πολύ ικανοποιητική επαναλαμβανόμενη κερδοφορία, η οποία ανήλθε στα 1 εκ. μετά από φόρους.
  • Ισχυρή κεφαλαιακή θέση, με τον δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας (Capital Adequacy Ratio) όπως και τον δείκτη κοινών μετοχών (CET1) να ανέρχεται στο 26,2%.
  • Ισχυρή πλεονάζουσα ρευστότητα, με τις καταθέσεις να φτάνουν στα €5.484 εκ. και το δείκτη δανείων προς καταθέσεις (εξαιρουμένων των δανείων που εξασφαλίζονται με καταθέσεις) να ανέρχεται στο 33%.
  • Πολύ καλή ποιότητα δανειακού χαρτοφυλακίου, με τον δείκτη Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (NPE ratio στη βάση των οδηγιών της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών, ΕΑΤ) να παραμένει ιδιαίτερα χαμηλός, στο 3,2%.
  • Αποτελεσματική διαχείριση του κόστους λειτουργίας, με τον δείκτη Κόστους προς Έσοδα στο 37%.

H Eurobank Κύπρου, είναι έτοιμη να στηρίξει και να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη που αναμένεται το 2021  παρά τις προκλήσεις που παρουσιάζονται με τις επιπτώσεις  της  πανδημίας  Covid-19  στην  παγκόσμια  οικονομία  αλλά  και  στην  κοινωνία και στις επιχειρήσεις στην Κύπρο.

Από την αρχή της κρίσης θέσαμε επιτυχώς σε εφαρμογή το σχέδιο επιχειρηματικής συνέχειας με στόχο τη συνεχή εξυπηρέτηση και υποστήριξη των πελατών μας. Σε αυτό το πλαίσιο επανεξετάζουμε διαρκώς τα δεδομένα και προσαρμόζουμε τις ενέργειές μας αναλόγως, προβαίνοντας σε όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις για να προσφέρουμε καλύτερη εξυπηρέτηση στους πελάτες μας.

Με όπλα την ισχυρή της κεφαλαιακή επάρκεια, την σημαντική πλεονάζουσα ρευστότητα και την επαναλαμβανομένη κερδοφορία της, η Τράπεζα είναι δίπλα στους πελάτες της και συνεχίζει να τους στηρίζει με προσαρμοσμένα προγράμματα χρηματοδότησης και προϊόντα  αλλά και συμμετέχοντας σε όλα τα κυβερνητικά σχέδια στήριξης.

Ταυτόχρονα, η Τράπεζα συνεχίζει να βρίσκεται σε μια πορεία τεχνολογικής αναβάθμισης για τη  μετεξέλιξη  της σε  έναν  σύγχρονο  πελατοκεντρικό  Οργανισμό που προσφέρει  καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες  με  απρόσκοπτη  εμπειρία  στους  πελάτες  της.   Στο 2021, θα συνεχίσει τον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών της και θα ενισχύσει περαιτέρω τις καινοτόμες ψηφιακές υπηρεσίες της, αποσκοπώντας στην περαιτέρω βελτίωση της εξυπηρέτησης πελατών με έναν ολιστικά επανασχεδιασμό των τραπεζικών συναλλαγών τους.

Η Eurobank Cyprus Ltd είναι κυπριακή εταιρεία που ιδρύθηκε το 2007, λειτουργεί αυτόνομα και διέπεται από όλους τους νόμους και κανονισμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΚΕΒΕ: Μνημόνιο συνεργασίας για προώθηση δράσεων κυκλικής οικονομίας 
Επόμενο άρθρο«Ανεβασμένο» το οικονομικό κλίμα τον Μάρτιο