Σε υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας προχώρησαν σήμερα, Δευτέρα το Κυπριακό Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Γαλλικό Πανεπιστήμιο École des Ponts Business School και το πρώτο  διεθνές κέντρο κυκλικής οικονομίας Circular Economy Alliance.

Το Μνημόνιο, η τελετή του οποίου πραγματοποιήθηκε ψηφιακά, υπεγράφη από τον Προέδρο του ΚΕΒΕ κο Χριστόδουλο Ε. Αγκαστινιώτη, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δρ.  Alon Rozen και τον επικεφαλής του διεθνούς κέντρου κυκλικής οικονομίας Δρ. Χρίστο Παπακυριακού.

Με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία ενός πλαισίου για κοινή συνεργασία μεταξύ των τριών φορέων, με απώτερο στόχο την προώθηση δράσεων κυκλικής οικονομίας  προς όφελος των κυπριακών επιχειρήσεων και της κοινωνίας μας γενικότερα.

Και οι τρεις οργανισμοί  έχουν σκοπό να συνεργαστούν, με συστηματική ανταλλαγή πληροφοριών, για την έγκαιρη ενημέρωση των κυπριακών επιχειρήσεων για τα θέματα κυκλικής οικονομίας, για την προετοιμασία των κυπριακών επιχειρήσεων να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες μετάβασης σε ένα μοντέλο κυκλικής οικονομίας που θα τους επιτρέψει να διατηρήσουν την ανταγωνιστικότητα τους, για την  ορθολογική εφαρμογή και ανάπτυξη  δραστηριοτήτων κυκλικής οικονομίας και επιχειρηματικών ευκαιριών και την οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και αποστολών.  Επιπρόσθετα, μέσα από τη συνεργασία θα δοθεί η δυνατότητα στο ΚΕΒΕ να συνεισφέρει εμπεριστατωμένες εισηγήσεις πολιτικής και κινήτρων προς τα αρμόδια όργανα του κράτους αντλώντας εμπειρίες από επιστημονικούς και ερευνητικούς οργανισμούς  όπως το Γαλλικό Πανεπιστήμιο École des Ponts Business School που ήδη πρωτοπορεί  στα θέματα κυκλικής οικονομίας.

Στην ομιλία του ο Προέδρος του ΚΕΒΕ ανάφερε ότι το ΚΕΒΕ με την υπογραφή του μνημονίου αποδεικνύει στην πράξη την ικανότητα του οργανισμού να πρωτοπορεί σε θέματα  επιχειρηματικότητας και ανέδειξε την ανάγκη να βρούμε τις σωστές λύσεις για να δώσουμε ώθηση στη δυναμική μετάβασή μας σε μια βιώσιμη, κυκλική οικονομία, ως κινητήριο μοχλό ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστήμιου École des Ponts Business School σημείωσε τη σημασία της υπογραφής του μνημονίου με το ΚΕΒΕ και αναφέρθηκε στην σημαντικότητα αυτής της συνεργασίας που στοχεύει στην κάλυψη της ανάγκης για επανεκπαίδευση και μετεκπαίδευση των εργαζόμενων έτσι ώστε να αποκτήσουν νέες ή να αναβαθμίσουν υφιστάμενες επαγγελματικές δεξιότητες. Με αυτό το τρόπο θα παραμείνουν ανταγωνιστικοί στην αγορά εργασίας και παράλληλα έτοιμοι για να ανταποκριθούν στην νέα τάξη πραγμάτων διατηρώντας ανταγωνιστικά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παράγονται στην Κυπριακή Αγορά.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΕυρωπαϊκό Συμβούλιο Καινοτομίας: €10 δις για καινοτομία και η ευκαιρία για την Κύπρο
Επόμενο άρθροEurobank Κύπρου: Κέρδη €40 εκ. για το 2020