Την Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021, έλαβε χώρα διαδυκτιακά η εναρκτήρια συνάντηση της Επιτροπής Νεοτέρων Μελών Κύπρου (ΕΝΜΚ) του ICAEW, παρουσία της κας Χριστιάνας Διόλα, Επικεφαλής Κύπρου και Ελλάδας και του Δρ. Martin Manuzi, Επικεφαλής Ευρώπης.

Η Επιτροπή, είναι μια εθελοντική ομάδα, που ιδρύθηκε το 2021, με απώτερο σκοπό τη συνεργασία με την τοπική ομάδα του ICAEW για την ενίσχυση και την υποστήριξη των Μελών του ICAEW Κύπρου που αποσκοπεί στο να προσφέρει αυξημένη βοήθεια και υποστήριξη στα νεότερα Μέλη της Κύπρου. Η στρατηγική του ICAEW προς τα μέλη περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

α) Την προώθηση ενημέρωσης και κατανόησης του Επαγγελματικού Τίτλου Σπουδών του ICAEW στην Κύπρο μέσα από την επιχειρηματική πρακτική, την εξάσκηση του τίτλου και τον Δημόσιο Τομέα,

β) Ευκαιρίες δικτύωσης μέσα από κοινωνικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες σε τοπικό και διεθνές επίπεδο για τα Μέλη του ICAEW στην Κύπρο,

γ) Ενημέρωση σχετικά με τις υπηρεσίες των μελών του ICAEW στην Κύπρο σε αυτούς και τις οικογένειές τους που προσφέρεται από την Φιλανθρωπική Οργάνωση της Ένωσης Εγγεγραμμένων Λογιστών Ελεγκτών (CABA).

Η Επιτροπή,  της οποίας προεδρεύει η Στυλιάνα Παναγή, στηρίζεται από την τοπική ομάδα Κύπρου και απαρτίζεται από 21 εγγεγραμμένα μέλη, τα οποία διαμένουν μόνιμα στην Κύπρο και κατέχουν σημαντική εμπειρία στον τραπεζικό και ασφαλιστικό τομέα και στον τομέα παροχής υπηρεσιών μεταξύ άλλων.

Ο διορισμός των μελών καλύπτει την περίοδο 2 ετών αρχής γενομένης την 1η Απριλίου 2021 μέχρι την 31η  Μαρτίου 2023.

Οι διορισμοί έχουν ως εξής:

  • Πρόεδρος                    Στυλιάνα Παναγή
  • Συμπρόεδρος                   Evgeny Tarakanov
  • Αντιπρόεδρος                                Στάλω Αναστασίου
  • 1ος Αντιπρόεδρος          Χρίστος Στυλιανού
  • 1ος Αντιπρόεδρος            Μαρία Σιβιτανίδου

Υπόλοιπα Μέλη: Έλενα Βασιλείου, Στυλιανή Ευτυχίου, Ανδρέας Ιωάννου, Μαρία Ιωάννου, Δέσποινα Κλεοβούλου, Μαρίνα Λουκά, Ιωάννης Μαυρίδης, Ηρόδοτος Νικολαίδης, Κυριάκης Παττίχης,      Ρένος Σκουφαρίδης, Φοίβος Τσούντας, Harout Alber Tutundjian, Άντια Φιλή,  Γιώτα Χαραλάμπους, Ward Wehbeh Χριστοφή, Χαρά Χριστοφόρου.

Προτεραιότητα της Επιτροπής είναι ο καθορισμός πλάνου που θα προσφέρει τη μέγιστη υποστήριξη στα νεότερα μέλη μέσα από πρωτοβουλίες που θα ανακοινωθούν τους επόμενους μήνες.

Σχετικά με το ICAEW

Υπάρχουν περισσότεροι από 1,8 εκατομμύρια ορκωτοί λογιστές και εκπαιδευόμενοι ορκωτο. Είναι ταλαντούχοι, ηθικοί και αφοσιωμένοι επαγγελματίες, γι’ αυτό και οι 100 κορυφαίες παγκόσμιες επωνυμίες απασχολούν ορκωτούς λογιστές*.

Το ICAEW προωθεί τη συμπερίληψη, την ποικιλομορφία και τη δικαιοσύνη. Προσελκύουμε ταλαντούχα άτομα στο επάγγελμα και τους προσφέρουμε τις δεξιότητες και τις αξίες που χρειάζονται για να χτίσουν ανθεκτικές επιχειρήσεις, οικονομίες και κοινωνίες, διασφαλίζοντας ταυτόχρονια τη βιώσιμη διαχείριση των πόρων του πλανήτη μας.

Το ICAEW ιδρύθηκε το 1880. Έχουμε μακρά ιστορία εξυπηρέτησης του δημοσίου συμφέροντος και συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με κυβερνήσεις, ρυθμιστικές αρχές και επιχειρηματικούς ηγέτες σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, ως ρυθμιστής βελτίωσης, εποπτεύουμε και παρακολουθούμε πάνω από 12.000 επιχειρήσεις, κρατώντας τις, και όλα τα μέλη και τους εκπαιδευόμενους λογιστές του ICAEW, με τα υψηλότερα πρότυπα επαγγελματικής ικανότητας και συμπεριφοράς.

Το ICAEW είναι περήφανο που συμμετέχει στο Chartered Accountants Worldwide, ενός παγκοσμίου δικτύου 750.000 μελών σε 190 χώρες, το οποίο προωθεί την τεχνογνωσία και τις δεξιότητες των ορκωτών λογιστών σε παγκόσμια βάση.

Πιστεύουμε ότι η λογιστική μπορεί να είναι μια δύναμη για θετική αλλαγή. Με την ανταλλαγή γνώσεων, εμπειρογνωμοσύνης και κατανόησης μπορούμε να βοηθήσουμε στη δημιουργία ισχυρών οικονομιών και ενός βιώσιμου μέλλοντος για όλους.

*Πηγή: CAW, 2020 – Interbrand, Best Global Brands 2019

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΑποδίδουν τα μέτρα που λήφθηκαν για το θέμα της σκόνης στο λιμάνι Λάρνακας
Επόμενο άρθροΚέντρο Οικονομικών Ερευνών: Aύξηση 6,2% στο οικονομικό κλίμα