Τον Ιούνιο 2021, το οικονομικό κλίμα βελτιώθηκε περαιτέρω με τον Δείκτη Οικονομικής Συγκυρίας (ΔΟΣ) να αυξάνεται κατά 6,2 μονάδες σε σύγκριση με τον Μάιο 2021.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών του Πανεπιστημίου Κύπρου, η αύξηση του ΔΟΣ προήλθε κυρίως από περαιτέρω ενδυνάμωση του επιχειρηματικού κλίματος στον τομέα των υπηρεσιών και βελτίωση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης.

Στις υπηρεσίες το κλίμα σημείωσε νέα μεγάλη άνοδο λόγω καλυτέρευσης της τρέχουσας κατάστασης και προς τα πάνω αναθεώρησης των προσδοκιών για τον κύκλο εργασιών κατά το επόμενο τρίμηνο. Στο λιανικό εμπόριο και στη μεταποίηση το επιχειρηματικό κλίμα βελτιώθηκε ελαφρώς, ως αποτέλεσμα πιο αισιόδοξων εκτιμήσεων για τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων κατά το επόμενο τρίμηνο.

Στις κατασκευές το επιχειρηματικό κλίμα κατέγραψε μικρή υποχώρηση, αφού οι επιχειρήσεις αναθεώρησαν προς τα κάτω τις προσδοκίες για τον αριθμό των εργαζομένων τους κατά το επόμενο τρίμηνο.

Τον Ιούνιο οι καταναλωτές αξιολόγησαν λιγότερο αρνητικά την πρόσφατη οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών τους και εμφανίστηκαν πιο αισιόδοξοι σχετικά με τη μελλοντική οικονομική κατάσταση τόσο των νοικοκυριών τους όσο και της χώρας, με αποτέλεσμα τη βελτίωση του καταναλωτικού κλίματος.

Τον Ιούνιο η αβεβαιότητα ανάμεσα σε επιχειρήσεις σε όλους τους τομείς, καθώς και καταναλωτές σημείωσε υποχώρηση.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΗ εναρκτήρια συνάντηση της Επιτροπής Νεοτέρων Μελών Κύπρου του ICAEW
Επόμενο άρθροΟ Πιερής Μάρκου νέος πρόεδρος του ΣΕΛΚ