Συμμετείχε και στην 66η Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του UNWTO

 

Στην Αθήνα για να συμμετάσχει στην 66η Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), βρισκόταν από τα μέσα μέχρι και το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, στα πλαίσια της περιοδείας του στο εξωτερικό που άρχισε στις 31 Μαΐου, 2021.

Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε, όπως ήταν αναμενόμενο, η υφιστάμενη κατάσταση του τουριστικού τομέα στις διάφορες χώρες όπως και τρόποι χειρισμού των μεγάλων προκλήσεων που επέφερε η πανδημία.

Στη δική του παρέμβαση ο Υφυπουργός Τουρισμού αναφέρθηκε σε διάφορα σημαντικά σημεία  που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανάκαμψη του τομέα, τόσο για τη χώρα μας όσο και για άλλους τουριστικούς προορισμούς. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι παρά την επίσημη έναρξη της χρήσης του Ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού την 1η Ιουλίου, έχει δοθεί η εντύπωση ότι χωρίς αυτό τα ταξίδια δεν επιτρέπονται. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει, καθώς τα ταξίδια μπορούν να πραγματοποιούνται και χωρίς το πιστοποιητικό, υπό συγκεκριμένες βεβαίως προϋποθέσεις. Αυτό δείχνει εξάλλου και το παράδειγμα της Κύπρου, η οποία από 1η Μαρτίου έχει διευκολύνει τα ταξίδια από και προς την ΕΕ.  Ο κ. Υφυπουργός παρότρυνε όλα τα μέλη του Οργανισμού να είναι ξεκάθαρα στις δημόσιες τοποθετήσεις τους πάνω στο θέμα αυτό.

Επιπρόσθετα, ο κ. Υφυπουργός χαιρέτησε στην παρέμβαση του την έναρξη του προγράμματος “Best Tourist Villages’ του UNWTO, το οποίο συνάδει πλήρως με τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της Κύπρου και ιδιαίτερα με το δικό μας τουριστικό πρότυπο πιστοποίησης  “Colourful Villages of Cyprus”, το οποίο εγκαινιάζεται τις προσεχείς μέρες.

Επόμενος σταθμός του Υφυπουργού Τουρισμού, στα πλαίσια της περιοδείας του, είναι η Μόσχα για την πραγματοποίηση σημαντικών επαφών με φορείς του τουρισμού.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΠέντε φορτιστές Porsche στο ξενοδοχείο Four Seasons στη Λεμεσό
Επόμενο άρθροΑυξητικά κινείται η εμβολιαστική κάλυψη κατά του κορωνοϊού