ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΑΣ ΚΩΜΟΔΡΟΜΟΥ

 

Προχωρά η ανάπλαση της λεωφόρου Μακαρίου που έχει ως στόχο την αναβάθμιση του αστικού εμπορικού κέντρου.

Οι εργασίες του πρώτου κομματιού της Μακαρίου αναμένεται να ολοκληρωθούν  εντός Μαϊου και τον ερχόμενο Δεκέμβριο αναμένεται να ολοκληρωθεί ολόκληρη η Λεωφόρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κωτσόβολος θα ανοίξει το πρώτο του κατάστημα στο πρώην Debenhams και ο όμιλος Ζορπάς θα ανοίξει καφετέρια Coffee Berry στο κτίριο όπου παλαιότερα στεγαζόταν το εστιατόριο Akakiko.

Το έργο ανάπλασης της Λεωφόρου Μακαρίου Γ’ αφορά από τη συμβολή της με τη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού μέχρι τη Λεωφόρο Ευαγόρου, την οδό Αναστασίου Γ. Λεβέντη, τμήματα των οδών Στασάνδρου και Αφροδίτης και τις οδούς Αρνάλδας, Αγίας Ελένης, Γρηγορίου Ξενοπούλου, Μπουμπουλίνας, Ήρας και Άννης Κομνηνής, μέχρι τη συμβολή τους με την οδό Στασάνδρου.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα €11,680,000 πλέον ΦΠΑ .

Το έργο συγκεκριμένα περιλαμβάνει:

-Τροποποίηση της κυκλοφοριακής διαρρύθμισης για διευκόλυνση της διακίνησης των μέσων μαζικής μεταφοράς, των ποδηλατιστών και των πεζών, των ΑμεΑ καθώς και την εφαρμογή μέτρων κυκλοφοριακής ύφεσης για την αναϊσορρόπηση του ρόλου του ιδιωτικού αυτοκινήτου.

-Επανασχεδιασμό του υπαίθριου χώρου και την εγκατάσταση νέου οδικού εξοπλισμού, για τη σωστή οργάνωση και τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων, τη δημιουργία πλατειών – χώρων στάσης / ξεκούρασης, ραμπών πρόσβασης και όλων των απαραίτητων στοιχείων σχετικά με την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των εμποδιζόμενων ατόμων.

-Υπογειοποίση και αναβάθμιση των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, νέο σύστημα απορροής ομβρίων υδάτων, νέο οδικό φωτισμό LED υψηλής απόδοσης, εγκατάσταση συστήματος για παροχή WiFi, συστήματος οπτικών ινών του Δήμου Λευκωσίας που θα βοηθήσει στην εγκατάσταση συσκευών για το πρόγραμμα «smart city», πρόνοιες για τη μελλοντική εγκατάσταση τραμ.

-Βιοκλιματικό αστικό σχεδιασμό με εκτεταμένη φύτευση δεντροστοιχιών και χρήση στοιχείων νερού για φυσικό δροσισμό.

Η ανάπλαση της Μακαρίου εντάσσεται στο έργο «ανάπλαση του εμπορικού τριγώνου Μακαρίου – Στασικράτους – Ευαγόρου».

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΣβήστε τα φώτα για μία ώρα – Η Cyta στηρίζει την ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ
Επόμενο άρθροΈτσι θα ξανά μπει η Πύλη Πάφου στην καθημερινότητα των πολιτών