Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανταποκρινόμενη άμεσα σε σχετική έκκληση, χορήγησε χρηματοδότηση ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 200.000 ευρώ στη Διεθνή Ομοσπονδία Εταιρειών του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC).

Η χρηματοδότηση αποτελεί μέρος της συνολικής συνεισφοράς της ΕΕ στο έκτακτο ταμείο για την αντιμετώπιση καταστροφών, το οποίο διαχειρίζεται η IFRC. Αυτή η άμεση χρηματοδότηση της ΕΕ θα στηρίξει την IFRC και τον εθνικό της φορέα στη Λευκορωσία, τον Ερυθρό Σταυρό της Λευκορωσίας, ώστε να παράσχουν κρίσιμη βοήθεια, μεταξύ άλλων τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής, κουβέρτες και κουτιά πρώτων βοηθειών. Η ΕΕ έχει κινητοποιήσει επιπλέον 500.000 ευρώ για χρηματοδότηση ανθρωπιστικής βοήθειας και βρίσκεται επί του παρόντος σε επαφή με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις – εταίρους της για την απορρόφηση των κονδυλίων.

Ο κ. Γιάνες Λέναρτσιτς, Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων, δήλωσε τα εξής: «Η ΕΕ στηρίζει τους ανθρωπιστικούς εταίρους της για να βοηθήσουν στην ανακούφιση των δεινών των ανθρώπων που είναι εγκλωβισμένοι στα σύνορα και σε άλλα μέρη της Λευκορωσίας. Απευθύνω έκκληση για συνεχή πρόσβαση των ανθρωπιστικών οργανώσεων και από τις δύο πλευρές, ώστε να φτάσουν σε αυτή τη μεγάλη ομάδα προσφύγων και μεταναστών και να τους παράσχουν βοήθεια έκτακτης ανάγκης.» Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να παράσχει πρόσθετη χρηματοδότηση ανθρωπιστικής βοήθειας για την αντιμετώπιση των πασιφανών ανθρωπιστικών αναγκών, σε περίπτωση που βελτιωθεί περαιτέρω η πρόσβαση των ανθρωπιστικών οργανώσεων – εταίρων στη Λευκορωσία. Όλη η ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ βασίζεται στις διεθνείς ανθρωπιστικές αρχές.

Η ΕΕ παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια με βάση τις ανάγκες που υπάρχουν σε ανθρώπους που έχουν πληγεί από ανθρωπογενείς και φυσικές καταστροφές, με ιδιαίτερη έμφαση στα πλέον ευάλωτα θύματα. Η βοήθεια αυτή διοχετεύεται αμερόληπτα στους πληττόμενους πληθυσμούς, ανεξαρτήτως φυλής, εθνοτικής ομάδας, θρησκείας, φύλου, ηλικίας, ιθαγένειας ή πολιτικών πεποιθήσεων.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΣυνεργασία Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου – Απολλώνιου Νοσοκομείου
Επόμενο άρθροΣυνεχίζουν να κερδίζουν έδαφος τα εναλλακτικά κανάλια εξυπηρέτησης των τραπεζών