Σημαντική αύξηση στη χρήση των ΑΤΜ και των ψηφιακών καναλιών για τη διενέργεια τραπεζικών συναλλαγών, δείχνουν στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Τράπεζας

 

Αυξητική τάση συνεχίζει να καταγράφει η χρήση των εναλλακτικών καναλιών εξυπηρέτησης σε ό,τι αφορά τις τραπεζικές υπηρεσίες, επιβεβαιώνοντας ότι οι αλλαγές που συντελέστηκαν στον τομέα κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν είχαν ως μοναδική αιτία τις έκτακτες συνθήκες λόγω πανδημίας, αλλά αποτύπωναν τη νέα πραγματικότητα στις τραπεζικές συναλλαγές.

Στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Τράπεζας πιστοποιούν τη στροφή του κοινού προς τα ψηφιακά κανάλια. Συγκεκριμένα, πλέον το 94% των αναλήψεων και το 52% των καταθέσεων γίνονται μέσω ΑΤΜ, το 86% των χρηματικών συναλλαγών (καταθέσεις, αναλήψεις, μεταφορές, πληρωμές) πραγματοποιούνται μέσα από τα εναλλακτικά κανάλια της Τράπεζας και όχι στα ταμεία, ενώ η χρήση των ψηφιακών καναλιών (Mobile App, Web Banking) είναι αυξημένη κατά 59% σε σύγκριση με το 2020. Επιπρόσθετα, περισσότεροι από 137.000 πελάτες έχουν ήδη κατεβάσει το Mobile App, αξιοποιώντας την υπηρεσία του Contact Pay, δηλαδή τη δυνατότητα μεταφοράς χρημάτων μέσω των επαφών του κινητού τηλεφώνου.

Επενδύοντας στη στροφή του κοινού προς τα εναλλακτικά κανάλια εξυπηρέτησης, η Ελληνική Τράπεζα συνεχίζει να αναβαθμίζει τις υπηρεσίες της, τόσο αναβαθμίζοντας τις τεχνολογικές της υποδομές όσο και εκπαιδεύοντας το προσωπικό της, αλλά και τους πελάτες με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, και κατ’ επέκταση την εξοικονόμηση χρόνου και κόστους.

Προς αυτή την κατεύθυνση, η Τράπεζα έχει τοποθετήσει «in lobby ATM» εντός επιλεγμένων καταστημάτων της Τράπεζας σε όλη την Κύπρο, για τη διευκόλυνση του κοινού και των επιχειρήσεων που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μεγάλες καταθέσεις. Οι συγκεκριμένες μηχανές δέχονται μεγαλύτερο αριθμό χαρτονομισμάτων για πιο γρήγορη και ασφαλή εξυπηρέτηση εντός του καταστήματος. Παράλληλα, υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης χρεωστικής κάρτας μόνο για καταθέσεις, η οποία μπορεί να χρησιμοποιείται από τους υπαλλήλους ή συνεργάτες των εταιρειών.

Από τα σημαντικότερα εργαλεία στη διάθεση των πελατών είναι το Contact Pay στο αναβαθμισμένο Hellenic Bank Mobile App, με το οποίο ο χρήστης μπορεί να αποστείλει ή να λάβει χρήματα από και προς τις αποθηκευμένες επαφές του κινητού του, από και προς λογαριασμούς της Ελληνικής Τράπεζας, όπως θα έστελνε ένα μήνυμα. Όλες οι υπηρεσίες του Mobile App είναι διαθέσιμες και μέσω του Hellenic Bank Web Banking, το οποίο επιπρόσθετα προσφέρει στους πελάτες τη δυνατότητα να μεταφέρουν δωρεάν μέχρι €1000 σε χώρες της Ευρώπης (SEPA), να μάθουν και να εκτυπώσουν το ΙΒΑΝ τους, να πληρώσουν λογαριασμούς κοινής ωφελείας, να ανακτήσουν το PIN του ή να παγοποιήσουν προσωρινά την κάρτα τους, να παραγγείλουν βιβλιάρια επιταγών, να αιτηθούν τη δημιουργία λογαριασμών, δάνειων και ασφαλιστικών προϊόντων κ.α.

Επιπλέον, οι κάτοχοι καρτών Visa και Mastercard της Ελληνικής Τράπεζας, μπορούν να πραγματοποιούν πληρωμές τοποθετώντας το κινητό τους πάνω από ένα τερματικό, αποφεύγοντας έτσι οποιαδήποτε επαφή με μετρητά, μέσω της εφαρμογής Apple Pay (για iPhone) και Hellenic Bank Wallet (για Android).

Άλλα εργαλεία στη διάθεση του κοινού με στόχο την αυτοματοποίηση των διαδικασιών και τον εκσυγχρονισμό των λειτουργιών είναι η ψηφιακή υπογραφή που επιτρέπει στον πελάτη να υπογράφει ηλεκτρονικά τα προσωπικά του έγγραφα και συμφωνίες, αλλά και η υπηρεσία «Book a meeting» για διευθέτηση ραντεβού με λειτουργό της Τράπεζας.

Το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών και η γρήγορη και αποτελεσματική διαχείριση των αιτημάτων των πελατών που προσφέρει η Τράπεζα έτυχε αναγνώρισης πρόσφατα, με το Κέντρο Επικοινωνίας Πελατών (ΚΕΠ) της Ελληνικής Τράπεζας να εξασφαλίζει την πιστοποίηση Διεθνούς Πρότυπου για την Εξυπηρέτηση Πελατών ISO 18295-1. Πρόκειται για το πρώτο Κέντρο χρηματοοικονομικού οργανισμού στην Κύπρο, που πετυχαίνει αυτή τη διάκριση. Μέσω του ΚΕΠ, οι πελάτες μπορούν μεταξύ άλλων να λάβουν καθοδήγηση στη χρήση των ψηφιακών καναλιών, πληροφόρηση και λεπτομέρειες σχετικά με τους λογαριασμούς, κάρτες, προϊόντα, αλλά και να παραγγείλουν νέα χρεωστική κάρτα εντελώς δωρεάν, μέσω τηλεφώνου.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροΛευκορωσία: Η ΕΕ διαθέτει €700.000 για ανθρωπιστική βοήθεια προς τους εγκλωβισμένους στα σύνορα
Επόμενο άρθροΚοντά σε κυκλοφοριακό έμφραγμα – Το ΕΒΕΛ επανέφερε την πρόταση για δημιουργία τραμ στη Λευκωσία