Ο Παγκύπριος Σύνδεσμός Διευθυντών Ξενοδοχείων  (ΠΑΣΥΔΙΞΕ) κρούει για μια ακόμα φορά τον κώδωνα του κινδύνου για τον τουρισμό του τόπου μας. Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του συνδέσμου ο εμβολιασμός των εργαζομένων στα ξενοδοχεία  θα πρέπει να  αποτελέσει θέμα  άμεσης και  ύψιστης  προτεραιότητας έτσι ώστε να θωρακιστεί η ξενοδοχειακή μας βιομηχανία και κατ’ επέκταση η οικονομία.

«Ο ΠΑΣΥΔΙΞΕ, θέτει το θέμα αυτό επιτακτικά ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργού Υγείας κάνοντας  έκκληση όπως  οι παραστάσεις του  εισακουστούν.

Ο ΠΑΣΥΔΙΞΕ, τονίζει  ότι εάν μετά το άνοιγμα  ξενοδοχείων, κάποια εξ αυτών  αναγκαστούν να αναστείλουν τις εργασίες τους λόγω αυξημένων κρουσμάτων του προσωπικού, αυτό θα  είναι καταστροφικό για όλη την τουριστική βιομηχανία.

Ο ΠΑΣΥΔΙΞΕ, θεώρει επίσης πως πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη το γεγονός ότι ανταγωνιστικές μας  χώρες διαφημίζουν εδώ και εβδομάδες ότι όλο το προσωπικό των ξενοδοχείων τους είναι εμβολιασμένο ή θα είναι, πριν την  άφιξη των επισκεπτών. Αναντίλεκτα, το γεγονός αυτό θα  αποτελέσει ένα πολύ δυνατό κίνητρο στην απόφαση  των ταξιδιωτών ως προς την   επιλογή του προορισμού διακοπών τους .

Ο ΠΑΣΥΔΙΞΕ θεώρει ότι  η Κύπρος οφείλει  να καταστεί  ως μια δυνητικά ασφαλής επιλογή για το διεθνές ταξιδιωτικό κοινό και ο  έγκαιρος εμβολιασμός των εργαζομένων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία  θα αποτελέσει  σημαντικό βήμα προς αυτόν το στόχο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροPwC: Ισχυρή δέσμευση των οικογενειακών επιχειρήσεων απέναντι στην κοινωνία
Επόμενο άρθροΗ παγκόσμια οικονομία στη μετά-covid εποχή στην εκπομπή «Επιστήμη και Κοινωνία»