Ο Επίτροπος Εθελοντισμού υπέβαλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την παραίτησή μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο η παραίτηση έγινε αποδεκτή.

Οι καταιγιστικές εξελίξεις προέκυψαν από τα όσα εντόπισε ο Ελεγκτής γύρω από το βιογραφικό του Επιτρόπου Εθελοντισμού Γιαννάκη Γιαννάκη.

Σύμφωνα με τα όσα έφερε στο φως η εφημερίδα ο Φιλελεύθερος, ο Γενικός Ελεγκτής με επιστολή του προς τον Αρχηγό της Αστυνομίας ζητεί όπως διερευνηθούν τυχόν ποινικά αδικήματα από τον Επίτροπο αφού εντοπίστηκε ότι το πτυχίο του καθώς και το απολυτήριο του Λυκείου του εμφανίζουν παραποιημένα στοιχεία.

Ειδικότερα σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Επίτροπος φέρεται να πλαστογράφησε το πτυχίο του αλλά και το απολυτήριο του Λυκείου κατά την αίτηση που υπέβαλε για πρόσληψη στον Οργανισμό Νεολαίας. Ο κ.Γιαννάκη είχε προσληφθεί αρχικά το 1996 και μονιμοποιήθηκε στον Οργανισμό το 2007. Ένα χρόνο μετά διορίστηκε στη θέση του Λειτουργού Νεολαίας ενώ λίγες μέρες πριν από τον διορισμό του είχε τροποποιηθεί το σχέδιο υπηρεσίας με την προσθήκη στα απαιτούμενα προσόντα του πτυχίου της Πολιτικής Μηχανικής το οποίο «μάλλον» είχε ο κ.Γιαννάκης. «Μάλλον» γιατί σύμφωνα με την καταγγελία του Ελεγκτή ο κ.Γιαννάκης δεν είναι κάτοχος πανεπιστημιακού τίτλου.

Ανάμεσα σε άλλα διαπιστώθηκε ότι το απολυτήριο του Λυκείου έχει παραποιημένη βαθμολογία στα Νέα, αφού αντί 13 αναγράφεται 19. Το 13 είναι γραμμένο ολογράφως στο απολυτήριο και στα αγγλικά και στην παραποίηση γράφτηκε το νούμερο 19. Παραποίηση φέρεται επίσης να έγινε και στον Γενικό Βαθμό του απολυτηρίου που άγγιξε τα 17 2/12 ενώ σύμφωνα με τις πράξεις είναι 13 9/12.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι το αντίγραφο πτυχίου είναι πολύ κακή αντιγραφή και δημιουργεί ερωτήματα ως προς τη γνησιότητά του αφού δεν αναφέρει ούτε καν τον βαθμό αποφοίτησης.

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Instagram και Twitter

Προηγούμενο άρθροEmirates και Huawei επεκτείνουν τη συνεργασία τους
Επόμενο άρθροΕγχειρίδιο υλοποίησης του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας